Mic luptător părăsit de mamă: „Vreau să fiu campion olimpic să-mi scot familia din sărăcie”

vineri, 03 decembrie 2021, 20:20
2 MIN
 Mic luptător părăsit de mamă: „Vreau să fiu campion olimpic să-mi scot familia din sărăcie”

Ionuț Firanță este un copil de numai 14 ani care a crescut fără mamă, deja triplu campion la lupte greco-romane de la CSȘ Steaua, care i-a oferit cazare, masă și școală, pentru că acasă avea o situație foarte grea, având zile în care nu avea ce să mănânce.

Din 2018, nu a pierdut decât o singură luptă și deja face parte din lotul național, la Centrul de Excelență, anunțându-se o mare speranță a luptelor greco-romane.

Recent, la un concurs de la Târgu Mureș, și-a spulberat iar toți adversarii, chiar dacă toți erau mai grei decât el. Avea 32 de kg, dar a câștigat un nou titlu național, al treilea, de acesată dată la categoria 35 kg.

Este Ionuț Firanță, un copil cu o poveste dureroasă, din Brezoaiele, comună aflată la nici 40 de kilometri de București. Dar cu un vis pe care îl rostește apăsat, chiar și printre lacrimi: "Vreau să fiu campion olimpic! Vreau să-mi scot familia din sărăcie"!

„Mama a plecat de acasă când aveam 4 ani. S-a întors puțin când făcusem 8 ani, dar numai ca să-și facă buletinul, apoi a plecat iar. Stă prin București, mai vorbim prin mesaje, dar nu prea venea să mă vadă. Acum, de vreo câteva luni, am început să vorbim mai des, să ne mai vedem. Mă mai ajută cu bani, cu ce mai am nevoie, dar nici ea nu prea are posibilități. Uneori mi-e dor de ea, dar nu știu dacă aș vrea să se mai întoarcă acasă acum, după atâția ani", povestește micuțul luptător.

Mai are o soră, Nicoleta, de 19 ani, dar care a rămas surdă, din cauza unei meningite suferite la 3 ani. Între cei doi frați este o legătură specială, Nicoleta fiindu-i ca o mamă lui Ionuț.

Pe amândoi îi crește tatăl lor, Gheorghe Firanță, care lucrează ca zilier, prin comună, la construcții. Uneori era plecat cu zilele, iar copii se descurcau cum puteau.

Aflați povestea lui de pe gsp.ro.

Comentarii