Ministru în vizită la o şcoală sătească

luni, 20 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Ministru în vizită la o şcoală sătească

Şcoala Gimnazială Păun a fost inaugurată alaltăieri, fiind modernizată pe banii Băncii Mondiale. „Judeţul Iaşi are nevoie de investiţii consistente în sectorul educaţional, dacă dorim să rămânem un nucleu de formare pentru regiunea Moldovei“, spune Camelia Gavrilă, şefa Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, prezentă la eveniment alături de ministrul Educaţiei.

Elevii de la Şcoala Gimnazială Păun, din comuna Bârnova, vor putea să îşi desfăşoare cursurile într-o şcoală nouă. La inaugurarea oficială, care a avut loc sâmbătă, au participat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, dar şi deputatul Camelia Gavrilă, în calitate de preşedinte a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, împreună cu Genoveva Farcaş, ins­pector şcolar general. Şcoala a fost construită cu fonduri asigurate de Banca Mondială. Primaria Barnova a avut, de asemenea, „o contribuţie consistentă la finalizarea acestui proiect“, au specificat reprezentanţii ISJ, primăria asigurând centrala termică şi branşamentele la utilităţi. În cadrul deschiderii, Camelia Gavrilă a afirmat că „judeţul Iaşi are nevoie de investiţii consistente în sectorul educaţional, dacă dorim să ră­mânem o zonă de interes atât pe plan local, un sprijin, un nucleu de formare pentru regiunea Moldovei, dar mai ales un reper de încredere faţă de educaţia românească, integrată şi apreciată la nivelul Uniunii Europene. Ne dorim ca exemplul de bune practici înregistrat de Şcoala Gimnazială Păun şi de celelalte şcoli din comuna Bârnova să se regăsească şi la alte unităţi de învăţământ din alte comune, printr-o multiplicare a modelului şi a experienţelor acumulate“, a declarat deputatul PSD.

Chiar dacă Şcoala Păun a fost proaspăt renovată, mobilierul este încă unul vechi. Ministrul, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc a doua zi, a declarat că acest lucru se va schimba în următoarele zile, când va sosi mobilier nou. „Dacă tot finalizăm 40-50 de grădiniţe şi şcoli anul acesta, este absolut normal să le şi dotăm“, a specificat Liviu Pop.

În judeţul Iaşi sunt în acest moment 232 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, dintre care 22 de grădiniţe cu program prelungit, 133 de şcoli gimnaziale, 17 licee şi colegii teore­tice, patru licee şi colegii vocaţionale, 36 de licee tehnologice şi şase şcoli profesionale care necesită investiţii pentru aducerea lor la standardele europene.

Comentarii