Ministrul Muncii, la ZdiTV: despre salarii, pensii speciale și criza energiei

sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 03:02
1 MIN
 Ministrul Muncii, la ZdiTV: despre salarii, pensii speciale și criza energiei

UrmăriţI o discuţie incitantă cu ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, despre cauzele creşterii preţului energiei, ce se va întâmpla în viitor în acest domeniu şi dacă Guvernul va prelungi măsurile de compensare şi plafonare şi după luna aprilie.

De ce sunt salariile bugetarilor mai mari decât cele din sectorul privat, dacă acest lucru reflectă o politică asumată de Guvern şi ce se prefigurează pentru viitor? “Nu am găsit nici un proiect de lege referitor la pensiile speciale”, spune, el, referindu-se la vechea guvernare PNL-USR, care spunea că lucrează la un proiect de lege care să reglementeze calculul pensiilor după contributivitate.

Are de gând actualul guvern să le reglementeze? Trebuie renegociat PNRR-ul şi sunt şanse să se întâmple acest lucru? Ar trebui primul ministru să demisioneze după acuzațiile de plagiat? A rămas Moldova economic în urmă faţă de alte regiuni istorice? Vrea să comenteze prestaţia liderilor politici locali de-a lungul timpului? De ce este el ministru, din Botoşani fiind, iar Iaşul nu are un reprezentant în Guvern, la nivel înalt? Cât va ţine actuala coaliţie şi de ce crede că Florin Cîţu “nu este un bărbat politic”? Acestea, dar şi altele, sunt temele discutate în studioul TV al Ziarului de Iaşi cu redactorul şef al publicaţiei, Toni Hriţac.

VEDEȚI ȘI:

Ministrul Muncii la Iaşi: de la facturile la energie, la salariul minim şi pensiile speciale – AICI

Comentarii