Misterul din jurul conducerii Aeroportului se poate rezolva astăzi?

luni, 12 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Misterul din jurul conducerii Aeroportului se poate rezolva astăzi?

Cel mai opac dintre toate concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi din organigrama Aeroportului se încheie astăzi, cu sau fără câştigători. Dintre cei patru „executivi“, cel puţin mandatul de director general rămă­sese descoperit înaintea contestaţiilor: toţi candidaţii au fost respinşi. Nu e limpede ce anume ar putea să rezolve o contestaţie, câtă vreme admiterea celor cinci candidaţi (din şapte înscrişi pe acest post) pe aşa-numita listă scurtă presupune că aceştia au cumulat punctajul minim necesar. Mai multe explicaţii sunt aşteptate, astăzi sau mâine, după publicarea numelor celor declaraţi câştigători şi, după caz, a mandatelor rămase în continuare vacante.

Nemulţumirilor pe care ni le-au transmis candidaţii cu care am vorbit li se adaugă interpretarea anumitor prevederi legale referitoare la organizarea concursului – cum ar fi, de exemplu, prezenţa în comisia de selecţie a unor membri din Consiliul de Administraţie, când ideal ar fi fost ca aceasta să fie dominată de specialişti în resurse umane. Indiferent de rezultatele care vor fi anunţate, rămâne problema cronică a organizării concursurilor şi recrutării transparente şi ireproşabile a ocupanţilor unor posturi-cheie din instituţiile subordonate CJ.

Cititi si: Pe cine ascundeţi dle Popa la Aeroport? Lista candidaţilor la şefia instituţiei, ţinută la secret

Amintim că selecţia noilor membri ai Consiliului de Administraţie de la Aeroport este în continuare un subiect foarte delicat. Hotărârile de Consiliu Judeţean în baza cărora s-a desfăşurat acel concurs, dar şi unele hotărâri ale CA sunt acum subiectul unor acţiuni în instanţă. Mai mult, membrii comisiei de selecţie au fost chemaţi, săptămâna trecută, la Direcţia Generală Anticorupţie, unde au dat declaraţii privind anumite aspecte de pe parcursul concursului. Ancheta DGA a fost şi motivul amânării unor răspunsuri, luna trecută, în urma unei analize a acestui caz în Comisia juridică a CJ.

Cititi si: Râsete şi controverse la o dezbatere în legătură cu Aeroportul: avioane, ciocoi, vaci şi boi!

 

Comentarii