Moment istoric pentru arbitrajul românesc. Istvan Kovacs, delegat la prima finală Conference League

miercuri, 11 mai 2022, 18:57
1 MIN
 Moment istoric pentru arbitrajul românesc. Istvan Kovacs, delegat la prima finală Conference League

Lăudat de foști mari arbitri internaționali după prestația bună din confruntarea Manchester City – Real Madrid (semifinalele Champions League), arbitrul român Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA și, împreună cu brigada sa, a fost delegat la finala Europa Conference League, prima din istoria acestei noi competiţii.

În ultimul act programat miercuri, 25 mai, de la ora 22:00, se vor întâlni AS Roma (Italia) şi Feyenoord (Olanda). Partida se va disputa pe Arena Kombëtare din Tirana, Albania.

Istavan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Scharer, din Elveţia, în timp ce de sistemul de asistenţă video se vor ocupa germanii Marco Fritz, Christian Dingert şi Bastian Dankert.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competiţiile de club UEFA, inclusiv manşa tur a semifinalei Champions League dintre Manchester City şi Real Madrid, scor 4-3.

Comentarii