Multe și mărunte: Noi succese pentru Kim Ho Dao

vineri, 01 aprilie 2022, 01:43
6 MIN
 Multe și mărunte: Noi succese pentru Kim Ho Dao

 

La finalul săptămânii trecute, au avut loc la Roman Campionatele Naţionale de Qwan Ki Do, de la care sportivii clubului ieşean CS Kim Ho Dao (preşedinte, Irinel Baciu,4 Dang) s-au întors cu 23 de medalii (6-10-7). La categoria 13-15 ani, pe prima treaptă a podiumului a urcat Filip Chelaru în proba individuală, iar la 16-17 ani s-a obţinut titlul la sincron prin Călin Chiriac, Andrei Oiţă şi Sergiu Vrabie. Cele mai multe titluri au fost obţinute la seniori. Ieşenii au câştigat toate probele sincrone, la feminin (Ştefana Averescu-Georgiana Nistor), masculin (Mihai Petrovici – Cătălin Samson) şi mixt (Nistor-Samson). De asemenea, sportivii de la Kim Ho Dao au mai câştigat şi proba de luptă senioare, cu Ştefana Averescu, Maria Nistor, Georgiana Nistor şi Bianca Teodor. Au mai urcat pe podiumuri :Riana Tulucă, Denisa Vrabie, Oana Baciu, Tudor Baciu, Andrei Tololoi (13-15 ani) şi Iulian Lungu(seniori)

Andreea Ana, campioană europeană

Românca Andreea Ana a câştigat, ieri medalia de aur la categoria 55 kg, la Campionatele Europene de lupte de la Budapesta. Ana a învins-o în finală pe sportiva ucraineană Oleksandra Homeneţ, cu 7-5. Andeea Ana este prima luptătoare din România care reuşeşte să câştige titlul european la seniori. Andreea Ana este campioană mondială U23 şi campioană europeană U23, mai are în palmares alte patru medalii la juniori şi a participat la JO Tokyo 2020. Tot ieri,Alina Vuc a obţinut bronzul la categoria 50 kg, învingând-o pe germana Lisa Ersel, cu 4-0. În luptă pentru medalii de bronz mai sunt Kriszta Incze (65 kg), Alexandra Anghel (65 kg) şi Cătălina Axente (76 kg)

Transfer de senzaţie la CSM

Interul stânga Eduarda Amorim s-a transferat de urgenţă la campioana CSM Bucureşti de la formaţia rusă Rostov-Don şi va putea juca în sferturile Ligii Campionilor, cu Team Esbjerg. Amorim a semnat până la finalul sezonului. Brazilianca Eduarda “Duda” Amorim este un simbol în handbalul internaţional şi o handbalistă completă atât în atac, cât şi în apărare. A reprezentat Brazilia până în urmă cu mai puţin de un an, iar alături de colegele sale a câştigat în 2013 Campionatul Mondial din Serbia. Ea mai are în palmares cinci trofee ale Ligii Campionilor cu campioana Ungariei, Györ Audi ETO, echipă la care a evoluat timp de 13 ani (2009-2021).

Ne batem cu slovacii în Cupa Davis

Echipa masculină a României va înfrunta formaţia Slovaciei în Grupa Mondială I a Cupei Davis, în septembrie, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi, a anunţat Federaţia Română de Tenis. Meciul va avea loc în deplasare, în 16-17 septembrie sau 17-18 septembrie.

Echipa care va câştiga acest meci va juca în 2023 în calificările pentru turneul final al Cupei Davis. România a fost învinsă de Spania cu 3-1, în martie, la Marbella, în calificările ediţiei 2022, în timp ce Slovacia a pierdut acasă cu 2-3 în faţa Italiei, în aceeaşi fază.

Handbaliştii, în grupă cu Ucraina

Naţionala de handbal masculin a României a fost repartizată în grupa preliminară IV cu reprezentativele Insulele Feroe, Austria şi Ucraina, la tragerea la sorţi de joi, pentru Campionatul European din 2024, din Germania. La startul preliminariilor se vor afla 32 de echipe care vor lupta pentru cele 20 de locuri calificante la turneul final din 2024. Cele 32 de echipe sunt împărţite în opt grupe a câte patru, din care primele două clasate se vor califica la turneul final.

Au coborât un loc

România a coborât un loc şi este pe 48 în clasamentul FIFA anunţat joi, având 1446.54 puncte. Adversarele tricolorilor în Liga Naţiunilor au următoarele clasări: Muntenegru – locul 70 (în urcare de pe 72, cu 1342.79 puncte), Bosnia – Herţegovina – locul 59 – menţinere (1388.63 puncte), Finlanda – locul 57 – menţinere (1406.87 puncte). Belgia a fost detronată de pe primul loc de Brazilia. Primele zece poziţii în clasament sunt Brazilia, Belgia, Franţa, Argentina, Anglia, Italia, Spania, Portugalia, Mexic şi Olanda.Următorul clasament va fi anunţat la 31 martie.

Badosa a abandonat, Swiatek defilează

Americanca Jessica Pegula (21 WTA) s-a calificat în semifinalele iami Open, după ce a beneficiat de abandonul spaniolei Paula Badosa (6 WTA) la scorul de 1-4 în primul set. Pegula va face semifinală cu vedeta poloneză Iga Swiatek, lider mondial de luni, care a „zdrobit-o” şi pe experimentata Petra Kvitova (32), scor 6-3,6-3. În cealaltă semifinală se vor întâlni japoneza Naomi Osaka, locul 77 WTA, şi Belinda Bencic din Elveţia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 22.

Surprize în sferturile masculine: Casper Ruud (Germania, 8ATP) – Alexander Zverev (Germania, 4) 6-3,1-6,6-3; Francisco Cerundolo (Argentina, 103) – Jannik Sinner Italia,11) 4-1, abandon.

 

Ana Bogdan pierde la Marbella

 Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de slovaca Anna Karolina Schmiedlova, cu 6-7, 0-6, în optimile de finală ale turneului turneului WTA 125 de la Marbella, dotat cu premii totale de 92.742 de euro. Bogdan (29 ani, 95 WTA) s-a înclinat după aproape două ore de joc. Românca a ratat trei mingi de set la 6-5 în primul act, dar a pierdut apoi în tiebreak şi nu a mai contat în setul secund. Schmiedlova (27 ani, 92 WTA) a câştigat şi primele sale meciuri directe cu Ana, în 2018, în semifinale la Bogota, cu 6-3, 6-2, şi în primul tur la Bucureşti, cu 4-6, 7-6 (4), 7-5.

Am pierdut o voleibalistă

Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) a anunţat joi, verdictul în cazul unei cereri formulate de jucătoarea Alexia Căruţaşu, având ca obiect schimbarea federaţiei de origine. Comitetul Executiv al FIVB a aprobat petiţia, astfel că de acum ea aparţine de Federaţia de Volei din Turcia. După cum a informat forul mondial, ea va putea evolua pentru naţionala acestei ţări începând din 10 ianuarie 2024, cu condiţia să fie singura jucătoare naturalizată din lotul prezent la competiţie, notează FR Volei, pe pagina oficială de Facebook. Decizia FIVB va fi atacată de Federaţia Română de Volei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Exclus pe motiv de ŢSKA

Baschetbalistul Jonas Jerebko a fost exclus din naţionala Suediei la o zi după cee a semnat cu echipa ŢSKA Moscova, în contextul invadării Ucrainei de către ruşi. Forul l-a contactat pe jucător pentru a-i spune că alegerea sa de a evolua în Rusia contravine valorilor federaţiei şi poziţiei acesteia cu privire la Rusia. “După acest dialog, din nefericire am fost nevoiţi să constatăm că nu se întrunesc condiţiile pentru ca Jonas Jerebko să reprezinte echipa naţională”, a precizat federaţia. Jonas Jerebko, în vârstă de 35 de ani, a evoluat în NBA în perioada 2009-2019 la Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz şi Golden State Warriors.

 

 

Comentarii