Multe si mărunte: Tudor va fi observator de arbitri

sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 02:43
3 MIN
 Multe si mărunte:  Tudor va fi observator de arbitri

 

Retras din activitate la mijlocul lunii trecute, Alexandru Tudor, a fost cooptat pe lista observatorilor de arbitri care oficiază în Liga I, anunţă Federaţia Română de Fotbal.  În precedenta şedinţă a Comisiei Centrale a Arbitrilor, s-a aprobat ca pe lista observatorilor Vasile Bratu să îl înlocuiască pe George Ionescu, retras la vârsta de 70 de ani, iar Alexandru Tudor să fie şi el cooptat. Decizia a fost validată de Comitetul de Urgenţă al FRF, în data de 23 ianuarie 2019. Alexandru Tudor, 47 de ani, a acceptat, de asemenea, propunerea de a se alătura colaboratorilor CCA, urmând a lucra îndeaproape cu vicepreşedintele Alexandru Deaconu.

Steaua se face de râs

Echipa de handbal masculin Steaua Bucureşti a fost învinsă joi, pe teren propriu, de formaţia croată RK Nexe, cu scorul de 31-19 (15-8), în cea de-a 14-a partidă din SEHA League. Principalii marcatori ai gazdelor  au fost Roşu 5 goluri, Georgescu 4, pentru Steaua, Vicecampioana României rămâne în urma acestui rezultat cu 15 puncte în clasament (locul VII), în timp ce Nexe adună 33, la fel ca primele două clasate, Vardar şi PPD Zagreb. Primele patru clasate la finalul returului vor disputa apoi Turneul Final Four. Deţinătoarea trofeului SEHA League este RK Vardar.

La stânga împrejur!

Tehnicianul Leonardo Jardim, demis în octombrie de la AS Monaco, revine la gruparea din Ligue 1, el ajungând la un acord pentru un contract pe doi ani şi jumătate, informează L’Equipe. Potrivit sursei citate, totul s-a hotărât joi seară, la o cină la un restaurant cu specific asiatic din Monaco, unde au fost prezenţi Leonardo Jardim, agentul său Jorge Mendes, vicepreşedintele AS Monaco, Vadim Vasiliev, şi directorul general adjunct Nicolas Holveck. Jardim revine astfel la AS Monaco la trei luni şi jumătate după ce a fost demis din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare. Joi seară, AS Monaco l-a suspendat pe antrenorul Thierry Henry, care i-a succedat lui Jardim în octombrie.

 

Chelsea în finala Cupei Ligii

Formaţia Chelsea Londra s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, joi, impunându-se la loviturile de departajare (4-2) în faţa formaţiei Tottenham Hotspur, pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor. După două reprize, scorul era 2-1, prin golurile marcate de Kanté (’27), Hazard (’38), respectiv, Llorente (’50).  Deoarece în tur Tottenham s-a impus cu 1-0, s-a trecut la lovituri de departajare, rezultatul general fiind 2-2. La loviturile de departajare, pentru Chelsea au marcat Willian, Azpilicueta, Jorginho şi David Luiz, iar pentru “Spurs” au  înscris Eriksen şi Lamela. Dier şi Lucas Moura au ratat. În cealaltă semifinală, dintre Manchester City şi echipa de liga a treia Burton Albion, învingătoare a fost City, cu scorul general 10-0 (9-0 în tur, 1-0 în retur). Finala dintre Manchester City şi Chelsea se va disputa la 24 februarie, pe stadionul Wembley.

 

Mincinoasa a fost pedepsită

Suspendarea pe patru ani a campioanei olimpice la maraton, Jemima Sumgong, a fost dublată, astfel că acum este valabilă până în 2025, a anunţat Comisia de Integritate a IAAF. Sumgong a fost pedepsită pentru că a oferit informaţii false atunci când se apăra după sancţiunea iniţială. Iniţial, sportiva a fost suspendată patru ani de Agenţia Antidoping Kenyană, în 2017, după ce a fost depistată pozitiv cu eritropoietină. Jemima Sumgong a afirmat că a fost injectată cu EPO de un impostor, în timpul unei greve a medicilor, în Kenya. Justificarea sa a fost însă respinsă de tribunalul disciplinar al IAAF, care a precizat că există şi dovezi convingătoare că Sumgong şi-a falsificat datele medicale şi a minţit în ceea ce priveşte locurile în care s-a aflat, după testarea cu rezultat pozitiv.

 

………………..

 

 

Comentarii