Naomi Osaka, pentru a doua oară campioană la US Open. Japoneza câștigă al treilea titlu de Grand Slam

duminică, 13 septembrie 2020, 08:36
2 MIN
 Naomi Osaka, pentru a doua oară campioană la US Open. Japoneza câștigă al treilea titlu de Grand Slam

Naomi Osaka a câștigat sâmbătă finala US Open 2020, în care a învins-o pe Victoria Azarenka într-o partidă disputată în trei seturi. A fost un meci între doi foști lideri mondiali și între două generații de jucătoare.

Tânăra Naomi Osaka (22 de ani), fost lider mondial în tenisul feminin, a reușit în mod spectaculos, sâmbătă seara, să revină în joc și să o depășească pe experimentata și foarte inspirata Victoria Azarenka (31 de ani), și ea un fost nr.1 WTA.

Naomi Osaka a câștigat finala US Open 2020 pentru a doua oară în carieră. Ea și-a adăugat astfel în palmares al treilea trofeu de Grand Slam în tot atâtea finale de Grand Slam jucate, o performanță care nu mai fusese atinsă din 2002, de la Jennifer Capriati.Japoneza Naomi Osaka, câștigătoare a turneului american și în 2018, a învins-o pe Victoria Azarenka (Belarus) după trei seturi dramatice și oscilante: 1-6, 6-3, 6-3, comentează wtatennis.com. Partida desfășurată pe Arthur Ashe Stadium a durat două ore fără 7 minute, iar japoneza a avut un start prost, dar și-a revenit pe parcurs.

Naomi Osaka va înainta acum șase poziții în clasamentul WTA și ajunge pe podium, fiind chiar în spatele Simonei Halep (nr. 2 WTA). Pe cele două le despart 576 de puncte.

US Open a fost un turneu care s-a desfășurat altfel anul acesta, în condiții de pandemie și în absența multor sportive de top, între care Simona Halep, dar și deținătoarea titlului, Bianca Andreescu. 

Simona Halep participă de săptămâna viitoare la turneul de la Roma, o competiție la care Naomi Osaka nu va fi prezentă. Simona Halep este principala favorită a turneului şi va juca direct în turul secund, cu învingătoarea dintre letona Anastasija Sevastova şi italinca Jasmine Paolini.

Comentarii