Născută la Moscova, Rybakina a vorbit despre război înaintea meciului cu Halep

joi, 07 iulie 2022, 08:19
1 MIN
 Născută la Moscova, Rybakina a vorbit despre război înaintea meciului cu Halep

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) și kazaha Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) se vor înfrunta joi în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Elena Rybakina a înregistrat cel mai bun rezultat din carieră într-un turneu de Grand Slam.

Sportiva care reprezintă Kazahstanul s-a născut la Moscova și a concurat pentru Rusia din 2013 până în 2018.

Dacă nu și-ar fi schimbat cetățenia, Elena Rybakina ar fi fost interzisă la Wimbledon 2022, decizie pe care organizatorii au luat-o înaintea startului competiției în cazul tuturor jucătorilor care reprezintă Rusia și Belarus, în contextul războiului din Ucraina.

După calificarea în semifinale la Wimbledon, Rybakina a vorbit despre războiul din Ucraina, care a ajuns în ziua cu numărul 133.

"M-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. A fost o călătorie lungă pentru mine. Am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. – interdicția pentru sportivii din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective.

Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea", a spus Elena Rybakina, citată de The Guardian.

Comentarii