Norocul lui Habarnagiu: frica băieţilor de la partidoi de propria umbră

miercuri, 21 martie 2018, 02:50
3 MIN
 Norocul lui Habarnagiu: frica băieţilor de la partidoi de propria umbră

După excluderea oficială din partid a premarelui Mihăiţă, a vicelui Habarnagiu şi a fostului dipotat Jakob Ban, mai toată lumea de prin filială opina că urmările în plan executiv pentru aceştia sunt o chestiune de zile.

Cum lui Mihăiţă nu poţi să-i iei nici boii de la bicicletă, că aşa e legea – rămâne premare chiar şi dat afară din partid, şi cum lui Jakob Ban nici să vrei nu mai ai ce să-i iei, a rămas Habarnagiu, care urma să piardă totul pentru toţi: şi funcţia de vice, dar şi pe cea de conţilier, odată cu excluderea din partid. Ghici de ce credeţi însă că nu se întâmplă asta, stimaţi telespectatori, deşi a trecut atâta amar de vreme de la excludere? Ei bine, cică de frică. Dacă nu ştiaţi, Habarnagiu a contestat în instanţă excluderea, legându-se de o chichiţă din statutul partidului care n-ar fi fost respectată.

Bun, acuma cei ce ar trebui să semneze pentru lăsarea Habarnagiului fără funcţie gândesc cam aşa: semnez, îl dau afară în secunda doi, apoi el peste vreun an-doi câştigă definitiv în instanţă, aşa că cine va fi pus să-i dea acestuia banii de salariu înapoi? Bani care, poate nu ştiaţi, dar după ultimele măriri sunt binişor peste suta de milioane pe lună. Iar la un an iote că se adună un ban grămadă. Cum vă spuneam: iacătă cum frica păzeşte câteodată bostănăria! Şi, doi la mână: cam ăsta e nivelul bărbaţilor politici de la partidoi, care nici să-şi asume o decizie nu pot, că nu i-a dus capul când au moşmondit-o! ca să nu mai spunem că habarnagiu n-are nici o şansă, oricum, în instanţe, după cum zic juriştii de meserie. Asta însă, aşa, ca să vedeţi că nu e deloc de bine că stăm în continuare cu un Habarnagiu în fruntea oraşului…

Vă mai amintiţi de Mobre? Iacătă-l pe firmament, mai freş ca anţărţ!

Să nu credeţi acuma că marii sforari de la partidoiul ieşean nu ştiu să fie şi bărbaţi politici adevăraţi, cu curaj maxim şi atenţi geană la chestiunile din statut, atunci când situaţiunea delicată chiar o cere. De-un par egzamplu, la sfârşitul săptămânii trecute, beroul şefilor filialei s-a adunat în şedinţă pentru a discuta, printre altele, noi primiri de membri în partidoi. Ei bine, ghici ce personagiu a fost refuzat de la primire, pe motiv că avea adeziunea depusă, avea cotizaţia pregătită pentru virament, avea chiar şi cheşul pregătit dacă se refuza viramentul, dar nu avea o recomandare de la „membru marcant“, aşa cum cere regulamentul? Apropo, voi vă mai amintiţi de fostul dipotat Mobre? Ei bine, chiar despre el este vorba, stimaţi telespectatori! Unii zic chiar că pe Mobre l-ar bate un gând ca, după ce intră în partidoi ‘napoi, să tragă sfori şi curmeie ca să fie el catindatul la premărie, în anul de graţie 2020. Păi, cum să zicem noi: dacă to trage sforile, trage şi curmeiele, atunci să tragă odată şi apa, dom’le…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii