O floare pentru fiecare? Corespondenţii noştri vă informează!

duminică, 21 aprilie 2019, 10:07
1 MIN
 O floare pentru fiecare? Corespondenţii noştri vă informează!

Corespondenţii noştri au fost pe teren să afle dacă, în prag de Florii, există suficiente flori pentru a acoperi această cerere la fel de mare ca înainte de începerea unui nou an şcolar sau înainte de 8 Martie:

* Primul corespondent a intrat într-o mică florărie de cartier, la prima vedere plină de diverse vegetale; la a doua a remarcat că nu era florărie, ci magazin alimentar, şi că vegetalele erau muguri de cartofi încolţiţi, bureţi crescuţi pe pereţi şi flori de mucigai.

* Al doilea corespondent a intrat într-o florărie pentru păturile defavorizate, cu flori ieftine, făcute pe vapor; chimicalele folosite la creştere le-au produs mutaţii şi le-au făcut să devină violente, dar corespondentul a scăpat nebătut, doar cu geaca rupă.

* Al treilea corespondent a fost momit de anunţul lipit pe geamul unei prăvălii, "Avem trandafiri proaspeţi!"; înăuntru a dat nu doar peste trandafiri, ci şi peste cârnaţi picanţi pentru bere, cabanoşi, slăninuţă afumată, salamuri şi floricele de porumb.

 *Al patrulea corespondent, ajuns într-o margine de piaţă, a întrebat florăresele dacă au flori; aşa a aflat şi el că, în limbaj codificat, garoafa, trandafirul, crinul, crizantema etc. înseamnă mărci diferite de ţigări fără timbru.

* În fine, cel de-al cincilea corespondent, care a căutat, la rândul său, vegetale bune şi ieftine, a gasit la cineva (evident, n-a vrut să spună la cine) o iarbă de calitate şi de atunci nu mai ştim nimic de el, că nu mai răspunde la telefon.

Comentarii