De Sănătate

Punem punctul pe știi

O gravidă din Ucraina a fost consultată la Maternitatea „Elena Doamna”

miercuri, 02 martie 2022, 02:50
1 MIN
 O gravidă din Ucraina a fost consultată la Maternitatea „Elena Doamna”

Spitalele ieşene continuă mobilizarea pentru a putea fi pregătite să primească refugiaţi din Ucraina, în contextul în care agresiunile Rusiei în oraşele principale ale ţării vecine s-au accentuat. 

În cursul zilei de ieri, 1 martie, reprezentanţii Maternităţii "Elena Doamna" au precizat că au primit şi au îngrijit primul pacient de naţionalitate ucraineană. Aceasta le-a spus medicilor că a venit în România, fugind din calea războiului.

"Însărcinată în 20 de săptămâni, pacienta s-a adresat personalului medical pentru a fi consultată. Colectivul Spitalului «Elena Doamna» este solidar cu toate persoanele care, în aceste momente, se văd nevoite să îşi părăsească ţara şi le va sta oricând la dispoziţie pentru a le oferi îngrijirea şi sprijinul de care au nevoie", a transmis conducerea spitalului.

La începutul acestei săptămâni mai multe unităţi medicale au anunţat că au tratat deja primii pacienţi ucraineni – Spitalul de Copii şi Spitalul "Sf. Spiridon", iar Spitalul "Dr. C. I. Parhon" a lansat un mesaj bilingv, încurajând refugiaţii să solicite ajutor, mai ales dacă urmează proceduri de dializă sau au trecut recent printr-un transplant de rinichi. Autorităţile locale şi regionale se aşteaptă ca numărul refugiaţilor care au nevoie de servicii medicale să crească, fiind mai mare şi numărul celor care aleg să se stabilească în România şi nu doar să o tranziteze. 

Comentarii