O populație reproducătoare de şopârle, descoperită în mijlocul Bucureștiului

marți, 27 august 2019, 13:25
1 MIN
 O populație reproducătoare de şopârle, descoperită în mijlocul Bucureștiului

Specie răspândită inițial în Ucraina și Bulgaria, Turcia și Grecia dar care a colonizat recent și alte alte țări europene, gecko cu degete subțiri (Mediodactylus danilewskii) este o șopârlă de talie mică, ce nu depășește 10 cm, fiind ușor de identificat datorită ochilor de dimensiuni mari și a tuberculilor prezenți pe spate și coadă.

Prima semnalare din țară provine din anul 2018 (București, zona Moșilor) iar colonia reproducătoare a fost descoperită saptamana trecută în cartierul Sălăjan, pe baza unei semnalări făcute de cineva care locuiește în zonă.

Desi semnalarea acestei specii din vara lui 2018 a fost la acea vreme o adevarată surpriză pentru iubitorii de fieldherping (cei ce merg în teren pentru a vedea reptile si amfibieni in mediul lor natural), mulți sceptici au comentat atunci că un animal ce trăiește în țări cu climă caldă nu ar rezista iernilor de la noi.

Numai că, săptămâna trecută, un telefon primit de la un locuitor al cartierului Sălăjan a venit să confirme banuiala formulată încă din 2018 (și anume că acel gecko este un semn că în București ar putea exista o populație reproducătoare la nivel local).

Citeşte mai mult pe hotnews.ro

 

Comentarii