Obiceiul bizar pe care îl avea Ceaușescu. Îi scotea din sărite pe liderii lumii

sâmbătă, 03 noiembrie 2018, 11:23
2 MIN
 Obiceiul bizar pe care îl avea Ceaușescu. Îi scotea din sărite pe liderii lumii

Detalii mai putin cunoscute despre Nicolae Ceaușescu au ieșit la iveală, la 30 de ani de la moartea acestuia. Se pare că fostul dictator devenise obsedat de puritatea hranei.

Acesta îi irita pe liderii străini pe care îi vizita, aducându-şi toată hrana cu el și bea suc de legume crude cu un pai, evitând orice formă de hrană solidă

De altfel, nu a fost singurul dictator cu astfel de „ciudățenii”. Kim Il-sung, care a condus Coreea de Nord din 1948 până în 1994, când a murit, cerea ca fiecare bob de orez care îi era servit să fie ales individual şi crease un întreg institut al cărui singur scop era dezvoltarea de modalităţi pentru a-i prelungi viaţa.

Fostul lider nord-coreean Kim Il-sung cerea ca orezul să îi fie ales bob cu bob, iar Ceauşescu bea suc de legume doar cu paiul, potrivit cărţii „Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants”, de Victoria Clark şi Melissa Scott, potrivit a1.ro. Deşi era extrem de ospitalier cu diferite figuri regale şi staruri de cinema, Tito prefera să mănânce o bucată de şuncă de porc, puţin prăjită, în timp ce Ceauşescu, când se afla acasă, avea o slăbiciune pentru o tocană făcută dintr-o găină întreagă, cu tot cu cap şi gheare.

Deși pare greu de crezut, Nicolae Ceușescu nu avea, nici pe departe, cel mai mare salariu din România cât timp a fost președinte.

Dictatorul comunist, care a fost căsătorit cu Elena Ceaușescu, nu a avut, cât a fost președinte, cel mai mare salariu din România. Directoul general din Valea Jiului avea un salariu mai mare ca el.

Dezvăluirea a fost făcută de Petre Gigea, care a fost ministru de Finanțe și consilier personal al dictatorului comunist, potrivit știrilekanald.ro.

Comentarii