Ochii albaştri care nu se uită, dacă sunt sub caschetă

luni, 02 aprilie 2018, 01:50
3 MIN
 Ochii albaştri care nu se uită, dacă sunt sub caschetă

Dacă tot veni ieri vorba la colegii noştri despre fostul şef al structurii ieşene a băieţilor cu ochi albaştri ce se ocupă cu păzitul demnitarilor, ăla prins clampă în timpul misiunii, haideţi să vă mai spunem una scurtă şi noi aicea, cât să vă aprindeţi o ţigară sau să puneţi de cafea.

Personagiul zice-se că era urât de mai toată ţaigherimea din oraş, pe motiv că le freca la toţi ridichea atunci când mai apărea la interval vreun demnitar. Iar faptul că a păţit-o cu suflatul în fiolă (lucru mare, că de regulă se fofila de la obligaţia asta, ştie el de ce) cică i s-ar trage tot de la antipatia asta, dar şi din cauză că a nimerit peste cine nu trebuia, în noaptea cu pricina. Dar, în fine, nu asta voiam noi să vă spunem, ci altceva: printre ţaigherii ieşeni cică se ştia de ani buni că musiu umblă numai rangă la volan, dar că asta e viaţa… Iar nu demult cică personagiul a mai făcut o boacănă: un accident nasol în zona Poieni, în aceleaşi condiţii vitrege ca şi acesta de care s-a spus. Atunci, însă, omul a reşit să pună bine batista pe ţambal. Dar, zice-se, cei care au trebuit să înghită găluşca nu l-au uitat şi, spun unii, îl aşteptau de mult la cotitură. Iar cotitură vine, dacă nu ştiaţi, de la cot. Adică acolo unde te doare când nu te doare în altă parte, unde ne doare acuma pe noi…

Scrisorica, Chir Nica şi bombonica

Vă mai amintiţi de scrisorica premarelui Chir Nică către prima menistră Dăn Cilă, expediată zilele trecute? Ei bine, unele guri rele de prin partidoi spun că aceasta ar fi, în fapt, un gest disperat al premarelui de reapropiere de partidoi, dar nu la Drac Nea direct ci la subordonata lui, asta cât nu e prea târziu, căci la partidoi au început deja demersurile pentru găsirea unui nou candidat la premărie în 2020, iar asta ar putea fi nasol tare pentru el. De altfel, cică Chir Nică spune apropiaţilor în ultima vreme să mai aibă olecuţă de răbdare şi să reziste în tranşee, că, aşa cum cică ştie el de la servicii, se va schimba roata în partidoi cât de curând. Aha, deci puteţi scoate cricul.

Meci pe contre, cu ameninţări

Ceva se întâmplă la vârful partidoiului, stimaţi telespectatori. Cică la şedinţa nocturnă convocată la guvern de Drac Nea alaltăseară ar fi avut loc un meci pe contre între acesta şi ministrul Finansurilor, Orlando Teodorovici. Motivul: faptul că şef la Fisc a fost pus un lingău impus direct de Drac Nea premierei Dăncilă, peste capul lui Orlando, şi că aceasta a aflat de numire într-o pauză de publicitate, la Latrina 3. Când i-a cerut socoteală lui Drac Nea, acesta cică a făcut mişto de el, şi i-a spus că munca de ministru e grea şi cine dă vina pe alţii e liber să plece. Orlando zice-se că i-a replicat cam aşa: „Sper că nu mă ameninţaţi, că de data asta nu se ştie care pleacă primul dintre noi!“ Mda, aşa o fi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii