Oficial, procedurile privind începerea școlii vor fi gata în 10 zile

joi, 06 august 2020, 16:30
1 MIN
 Oficial, procedurile privind începerea școlii vor fi gata în 10 zile

Procedurile privind organizarea începerii noului an şcolar vor fi finalizate în maximum 10 zile, a anunțat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban. De asemenea, Guvernul vrea să stabilească un cadru în care profesorii să-și îmbunătățească performanța în lecţiile online iar fiecare școală va trebui să aibă o platformă pentru organizarea acestora.

"Toate aceste proceduri vor fi curând, în 10 zile maxim, ele vor fi parte din acte normative, se va face training-ul, inspectorii, training cu directorii de şcoli. De asemenea, urmărim programe de creştere a abilităţilor de transmitere a cunoştinţelor, pentru cadrele didactice, online, astfel încât să creştem performanţa în organizarea lecţiilor online. Avem linii pe care le urmărim, vor fi pregătiţi, vor şti ce au de făcut. Oricum, ca procedură va fi, probabil, o procedură, la propunerea şcolii cu avizul DSP şi al Inspectoratului Şcolar. Deciziile, altele decât decizia efectivă de deschidere normală a şcolii, vor fi luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă", a spus Ludovic Orban.

El a explicat că decizia guvernamentală este aceea de a nu impune aceeaşi măsură la nivel naţional, ci de a trata diferenţiat începerea şcolilor, în funcţie de contextul epidemiologic din fiecare comunitate.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii