OFICIAL: România, calificată direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023

luni, 27 iunie 2022, 15:41
1 MIN
 OFICIAL: România, calificată direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023

World Rugby a anunţat că a încheiat toate procedurile legate de apelul Federaţiei Spaniole de Rugby în cazul sancţiunilor primite ca urmare a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate, informează rugbyromania.ro. În aceste condiții, România obține calificarea directă la turneul final găzduit de Franța.

Comisia de Apel a World Rugby a respins apelul depus de forul iberic de specialitate a fost respins. Decizia Comisiei Independente numite de forul mondial care a analizat cazul rămâne neschimbată, precum şi sancţiunile impuse de forul mondial. România se califică astfel direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023 ce va avea loc în Franţa.

România va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmând să dispute meciurile la Bordeaux şi Lille.

Stejarii vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urmând să întâlnească apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Scoţia pe 30 septembrie şi echipa calificată ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

În luna aprilie, World Rugby anunţa oficial sancţiunile primite de Spania drept consecinţă a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin Van Den Berg), sancţiuni impuse ca urmare a deciziei Comisiei Independente numite de forul mondial.

Federaţia Spaniolă de Rugby a făcut apel la această decizie, care a rămas neschimbată. Astfel, România se califică direct la Cupa Mondială din 2023, iar Portugalia merge la turneul de recalificare ce are loc în noiembrie în Franţa, informează News.ro.

Comentarii