Orban: Alegătorii care merg la vot fără mască vor primi una la secțiile votare

marți, 15 septembrie 2020, 12:04
2 MIN
 Orban: Alegătorii care merg la vot fără mască vor primi una la secțiile votare

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că cetățenii care se vor prezenta la vot fără a purta mască de protecție vor primi o mască la secție pentru a-și putea exercita dreptul constituțional. Intrarea în secțiile de votare fără mască nu este permisă. Totodată, șeful Guvernului a recomandat ca cei care prezintă simptome specifice infecției cu coronavirus în preajma alegerilor locale, să contacteze medicii de familie și să solicite urna mobilă.

Întrebat, marți, dacă va exista în secțiile de votare acea cabină specială pentru cei cu simptome de COVID-19, Orban a răspuns: ”Recomandarea noastră a fost către toți cei care au simptome asociate și nu apucă să fie diagnosticați să ceară deplasarea urnei mobile. Vom deplasa urna mobilă pentru a asigura exercitarea dreptului de vot și pentru cetățenii care sunt bolnavi și sunt tratați în spital, și pentru cei care sunt în izolare la domiciliu. De asemenea, și pentru persoane de contact pentru persoane diagnosticate cu COVID care sunt în carantină la domiciliu. Important este să fie respectate măsurile: obligația de a intra în secțiile de votare cu mască, obligația dezinfecției mâinilor la intarea și ieșirea din secția de votare. Am luat măsuri raționale, ne-am uitat și în alte țări. Am adoptat cam toate măsurile care duc la limitarea răspândirii virusului și care să ofere garanția omului că poate să vină la vot fără să existe riscul de infectare”.

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla cu alegătorii care vor merge la vot fără a purta mască de protecție, premierul a răspuns: „Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări, pentru fiecare secție de votare, existența unui stoc de măști care să fie puse la dispoziția cetățenilor care vin la vot fără mască”.

Comentarii