Orban: Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce ar fi o catastrofă pentru PNL şi România

miercuri, 22 septembrie 2021, 10:40
1 MIN
 Orban: Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce ar fi o catastrofă pentru PNL şi România

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi seara, la TVR 1, că Florin Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce „ar fi o catastrofă şi pentru PNL şi pentru România”.

Întrebat dacă plecarea lui Florin Cîţu din funcţia de şef al Executivului nu ar fi o concesie prea mare făcută celor de la USR PLUS, Ludovic Orban a replicat:

„Până la urmă, ce este mai important? Să asigurăm României un Guvern cu o majoritate parlamentară coerentă, care are un program de guvernare, sau să fim orgolioşi şi să spunem că nu acceptăm astfel de condiţii? Problema este foarte simplă: dacă vrem să refacem această coaliţie, trebuie să ne aşezăm la masa discuţiilor şi să ajungem la o înţelegere ţinând cont de poziţiile părţilor. […] Florin Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce ar fi o catastrofă şi pentru PNL şi pentru România”.

Şeful liberalilor este de părere că şi după congresul PNL va avea acelaşi punct de vedere cu preşedintele Klaus Iohannis în privinţa numelui viitorului premier, aşa cum s-a întâmplat în trecut.

„Discutăm după Congres. Nu uitaţi că am fost desemnat premier de trei ori de Iohannis. […] Şi preşedintele m-ar fi desemnat şi a patra oară după alegeri, dacă la discuţiile din coaliţie am fi căzut de acord pe numele Ludovic Orban”, a subliniat preşedintele PNL.

Comentarii