Organisme de pe Terra ar fi ajuns pe Lună, după prăbuşirea unei sonde israeliene

miercuri, 07 august 2019, 19:11
1 MIN
 Organisme de pe Terra ar fi ajuns pe Lună, după prăbuşirea unei sonde israeliene

Până la urmă, ar putea exista viaţă pe Lună: tardigradele, mici fiinţe virtual indestructibile, capabile să reziste la radiaţii extreme, la o căldură sufocantă, la temperaturile cele mai reci ale universului şi la decenii fără hrană, scrie AFP, preluat de hotnews.ro.

Micile fiinţe microscopice nu sunt extraterestre, ci trăiesc pe Terra şi ar putea să fi supravieţuit pe suprafaţa Lunii după ce sonda israeliană Bereshit s-a prăbuşit în aprilie pe satelitul natural al Pământului.

“Credem că şansele de supravieţuire a tardigradelor sunt extrem de ridicate”, a declarat Nova Spivack, co-fondator al Fondation Arch Mission, la originea misiunii, după ce a analizat traiectoria navei spaţiale şi a compoziţiei dispozitivului în care micro-animalele erau stocate.

Asociaţia are ca scop difuzarea ştiinţei umane şi a biologiei de pe Terra în sistemul solar, un fel de “Encyclopedia Galactica”, cum a fost imaginată de Isaac Asimov.

Nova Spivack a precizat că micile creaturi de mai puţin de un milimetru au fost deshidratate şi apoi “închise în clei epoxidic şi ar trebui să poată fi reanimate în viitor”.

Tardigradele au fost stocate într-o “bibliotecă lunară”, un dispozitiv nanotehnologic asemănător cu un DVD şi care conţine arhivele a 30 de milioane de pagini din istoria umanităţii, consultabile la microscop, precum şi ADN uman.

Comentarii