Partidul Comunist Chinez rescrie Biblia: Isus e prezentat drept un ucigaş de femei

miercuri, 30 septembrie 2020, 08:59
1 MIN
 Partidul Comunist Chinez rescrie Biblia: Isus e prezentat drept un ucigaş de femei

Sub conducerea lui Xi Jinping, Partidul Comunist Chinez rescrie Biblia creştină. Astfel, conform unui manual şcolar, publicat de o instituţie de învăţământ de stat, Isus a ucis-o cu pietre pe femeia adulteră, din binecunoscutul pasaj al Evangheliei după Ioan. Distorsionarea pasajului biblic a provocat nemulţumirea credincioşilor catolici din China, informează UCA News.

Pasajul biblic denaturat apare într-un manual şcolar chinez, publicat de Universitatea de Ştiinţe Electronice şi Tehnologie a Presei, în care este predată „etica şi legea profesională”.

Conform Evangheliei după Ioan, femeia păcătoasă urma să fie condamnată la moarte prin lapidare, deoarece încălcase „legea vremii”. Isus le-a spus atunci oamenilor adunaţi să o ucidă cu pietre: „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”. Mulţimea s-a retras, iar femeia a fost astfel salvată de la moarte, după ce Isus i-a spus că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

În varianta chinezească, după plecarea mulţimii, Isus este cel care ridică piatra şi o ucide pe femeie, spunând: „Şi eu sunt un păcătos. Dar, dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără de cusur, legea ar fi moartă”.

De câteva luni, cu întreaga atenţie a lumii îndreptată înspre pandemia de COVID-19, Partidul Comunist Chinez a reiniţiat vechea sa luptă de denigrare a creştinismului, se arată într-o analiză Wall Street Journal.

Cititi materialul integral pe universul.net

Comentarii