Pasagerii Uber, puși să-şi facă un selfie pentru a dovedi că poartă mască dacă vor să folosească aplicația

miercuri, 02 septembrie 2020, 10:42
2 MIN
 Pasagerii Uber, puși să-şi facă un selfie pentru a dovedi că poartă mască dacă vor să folosească aplicația

Uber a anunțat că le va cere pasagerilor care au refuzat anterior să poarte măști de protecţie să facă un selfie cu mască înainte de a li se permite să folosească aplicația, transmite Independent. Măsura intră în vigoare la sfârșitul lunii în Statele Unite și Canada.
 

Uber va impune pasagerilor care au refuzat să poarte o mască de protecţie anterior să facă un selfie pentru a dovedi că poartă mască înainte de a folosi aplicaţia. Noua componentă va fi introdusă în aplicație în SUA și Canada la sfârșitul lunii septembrie. Compania de ridesharing a cerut atât șoferilor, cât și pasagerilor să poarte măști de protecţie încă din luna mai pentru a reduce răspândirea noului coronavirus.

Compania a spus că atât șoferii, cât și pasagerii vor putea anula o călătorie dacă oricare dintre părți nu poartă masca în mod corespunzător, fără a fi sancționată. Sachin Kansal a declarat pentru ABC că tehnologia de detectare a feței a fost introdusă pentru îmbunătăţirea siguranţei pasagerilor, cât și pentru a reaminti oamenilor că este necesară purtarea unei măşti de protecţie pentru a utiliza serviciul. „Vrem să ne asigurăm că ei înțeleg, de fapt, care este politica. Dar dacă vedem încălcări repetate, atunci putem lua măsuri suplimentare, inclusiv scoaterea lor de pe platformă”, spune Sachin Kansal. El a precizat că fotografiile făcute vor fi șterse din aplicație în termen de patru zile. Pentru a facilita respectarea politicii de către șoferii Uber, compania a distribuit peste 30 de milioane de măști către cel puțin 1,4 milioane de șoferi în ultimele câteva luni, potrivit Daily Mail. Potrivit Universității Johns Hopkins, aproximativ 6,7 milioane de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în SUA, iar numărul deceselor a ajuns la 183.689.

Comentarii