Patronul unei terase încearcă să elimine o barieră pusă de Spitalul de Recuperare

marți, 06 aprilie 2021, 01:55
2 MIN
 Patronul unei terase încearcă să elimine o barieră pusă de Spitalul de Recuperare

Patronul unei terase cere instanţei să dispună desfiinţarea unei bariere şi a două locuri de parcare administrate de Spitalul de Recuperare. Acestea ar împiedica accesul auto spre proprietatea sa, maşinile de marfă, salubritate, ambulanţele sau cele de pompieri neputând intra în caz de necesitate. De altfel, restaurantul în cauză a şi fost afectat de un incendiu, în urmă cu trei ani.

Marius Dan Maxin este proprietarul unui teren de aproximativ 1.400 mp peste drum de intrarea în curtea Spitalului de Recuperare. Pe acest teren, şi-a construit în 1995 restaurantul "Max". Accesul la restaurant se făcea îndeosebi prin partea laterală a terenului, unde acesta se învecinează cu o parcare publică. Aceasta a fost dată de către municipalitate în administrarea spitalului, în 2014. După patru ani, spitalul a închis parcarea cu o barieră, blocând practic accesul la restaurant. Strada Pantelimon Halipa, pe care se află situat acesta, are doar două benzi, eventuala staţionare în faţa restaurantului a unei autospeciale de pompieri sau a unei ambulanţe blocând traficul auto pe un sens.

În apărare, reprezentanţii Primăriei şi ai spitalului au afirmat că reclamantul dispune de acces la proprietatea sa, prin intermediul străzii publice, acesta cerând practic oficializarea unui nou acces, prin proprietatea publică. De asemenea, aceştia au apreciat că Maxin nu are niciun interes legitim în privinţa parcării, administrarea acesteia privind exclusiv municipalitatea şi unitatea sanitară.

Magistraţii Judecătoriei au constatat că terenul deţinut de reclamant nu are caracterul unui loc înfundat, el având ieşire la calea publică. Desfiinţarea a două locuri de parcare ar priva spitalul de un spaţiu necesar pacienţilor şi aparţinătorilor acestuia şi ar duce totodată la desfiinţarea alveolei amenajate pentru transportul public. Decizia finală a fost de respingere a cererii depuse de patronul restaurantului. Sentinţa a fost atacată de acesta cu apel, cazul intrând ieri pe rolul Tribunalului. 

Comentarii