Pelosi şi preşedinte sud-coreean Kim Jin-pyo promit sprijin pentru denuclearizarea Coreei de Nord

joi, 04 august 2022, 10:56
1 MIN
 Pelosi şi preşedinte sud-coreean Kim Jin-pyo promit sprijin pentru denuclearizarea Coreei de Nord

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, şi omologul său sud-coreean, Kim Jin-pyo, au promis, joi, că vor sprijini eforturile de a menţine o descurajare puternică împotriva Coreei de Nord şi de a realiza denuclearizarea ţării. De asemenea, Pelosi plănuieşte să viziteze zona comună de securitate de la frontiera dintre cele două Corei, relatează Reuters.

Pelosi a sosit, miercuri seara, în Coreea de Sud, după o scurtă vizită în Taiwan, şi s-a întâlnit, joi, cu oficialii ambasadei SUA la Seul, înainte de întrevederea cu liderul Parlamentului Kim Jin-pyo şi alţi parlamentari.

O declaraţie comună a fost emisă după ce Pelosi s-a întâlnit la Seul cu preşedintele Adunării Naţionale a Coreei de Sud, Kim Jin-pyo. Cei doi lideri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţările nucleare şi cu rachete ale Nordului.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA plănuieşte să viziteze în cursul zilei de joi zona comună de securitate din apropierea graniţei puternic fortificate inter-coreene, care este patrulată de Comandamentul ONU condus de Washington şi Phenian, a declarat un oficial sud-coreean.

Pelosi ar fi oficialul american de cel mai înalt nivel care va vizita zona după întrevederea fostului preşedinte al SUA, Donald Trump, din 2019, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

 

 

Comentarii