Poli a revenit în Copou

luni, 21 februarie 2022, 02:43
2 MIN
 Poli a revenit în Copou

Ieşenii pregătesc meciul de sâmbătă, cu FC Braşov

 

Politehnica Iaşi reia astăzi, în formulă completă, pregătirile în Copou, în această săptămână fiind prevăzute efectuarea ultimelor reglaje dinaintea reluării Ligii a II-a de fotbal. În primul meci oficial al anului, Poli va juca sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu FC Braşov.

Formaţia antrenată de Costel Enache revenise vineri seară în Iaşi, la finalul partidei amicale susţinută în apropierea Ploieştiului, cu Petrolul. Duelul cu liderul Ligii a II-a, câştigat de ieşeni cu 2-0, a fost punctul final al stagiului de pregătire centralizată al iernii, derulat în perioada 13-18 februarie la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, bază a FRF.Sâmbătă, fotbaliştii de la Poli au fost liberi, iar duminică după amiază s-a lucrat doar cu o mică parte a lotului, jucătorii care au evoluat mai mult fiind liberi.

Enache spera ca de azi să aibă la dispoziţie întreg lotul de jucători, inclusiv cele trei piese de bază, Florin Plămadă, Cristi Puşcaş şi Sekou Camara, care au avut probleme de natură medicală în ultima perioadă. Reamintim, Plămadă a lipsit în ultimele două teste, de la Buzău şi cu Petrolul, după accidentarea suferită în timpul primei verificări a săptămânii trecute, cu naţionala de juniori sub 19 ani a României. Atunci, stoperul care este şi căpitanul echipei a fost lovit la cap şi spate de coechipierul său, portarul Ianoş Brânză. Totodată, Cristi Puşcaş a ajuns la finalul tratamentului de recuperare gândit de o clinică din Bucureşti. În ceea ce-l priveşte pe Sekou Camara, acesta a jucat puţin şi cu micii tricolori şi la Ploieşti şi nu a apărut în confruntarea de la Buzău pentru că nu s-a dorit forţarea lui.

Azi este aşteptată şi oficializarea reîntoarcerii la Iaşi a mijlocaşului belgian Floriano Vanzo (28 ani), care a fost legitimat în acest sezon la Academica Clinceni. Vanzo a bătut palma cu Poli vineri dimineaţă şi a jucat deja sub comanda lui Enache în amicalul cu Petrolul. Fotbalistul trecut pe la Poli în sezonul 2020-2021 este privit ca una din soluţiile de acoperire a postului de închizător.

 

 

 

 

 

Comentarii