Politehnica pleacă pe Litoral

vineri, 17 septembrie 2021, 01:43
2 MIN
 Politehnica  pleacă pe Litoral

 

Echipa ieşeană joacă mâine, la Techirghiol, cu Unirea Constanţa

 

Politehnica Iaşi va înghiţi astăzi prima felie din cei peste 2 500 de kilometri pe care-i va efectua cu prilejul celor trei meciuri oficiale pe care le va juca în perioada următoare, la Techirghiol, Baia Mare şi Călăraşi. După un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii, formaţia pregătită de Costel Enache va pleca spre Constanţa pentru partida de mâine, cu Unirea, din etapa a VII-a a Ligii a II-a de fotbal. Disputa cu dobrogenii, care va începe la ora 11:00, a fost prefaţată ieri, într-o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal Costel Enache şi jucătorul Francisc Cristea.

“Pentru acest joc e necesar să ne uităm la ce avem noi de făcut. Asta pentru că, mai întâi plecăm favoriţi şi ar trebui să ne impunem stilul de joc şi să obţinem un rezultat pozitiv, apoi nu cunoaştem adversarul, au un singur meci în componenţa actuală. Nu am găsit imagini cu ei la singurul joc în actuala lor formulă, nu ştim la ce să ne aşteptăm, nu ştim ce transferuri au mai făcut. Sunt o echipă tânără, însă cea mai mare greşeală ar fi să tratăm jocul uşor. E nevoie de un joc consistent pentru a ne impune” a spus tehnicianul, care a afirmat că va juca pe cartea atacului, poate chiar cu un sistem de joc modificat faţă de precedentele partide.

Suspendat în runda precedentă, la confruntarea cu FC Buzău, de duminică, pentru că a luat patru cartonaşe galbene în primele cinci runde, câteva foarte uşor, Fr. Cristea, care va reveni în echipă, a spus: “Sâmbătă ne aşteaptă un meci foarte greu, chiar dacă au mulţi juniori. Dacă o să intrăm cu atitudine, vom lua cele trei puncte”. Jucătorul şi-a exprimat speranţa ca în viitor să nu mai fie suspendat aşa uşor, propunându-şi chiar să nu mai ia niciun cartonaş în acest sezon.

După meciul de la Techirghiol, Poli va reveni acasă imediat, pentru a pregăti duelul cu Minaur Baia Mare, din şaisprezecimile de finală ale Cupei României. Partida va avea loc marţi, cu începere de la ora 16:00.

PS: Primul meci al etapei: Concordia Chiajna – Unirea Slobozia 1-1. Au marcat: Marc ('90^2) / Mustacă ('84).

 

 

 

Comentarii