Polonia nu intenţionează să joace meciul de baraj cu Rusia pentru CM din Qatar: „Destul cu vorba”

sâmbătă, 26 februarie 2022, 16:37
2 MIN
 Polonia nu intenţionează să joace meciul de baraj cu Rusia pentru CM din Qatar: „Destul cu vorba”

Polonia "nu intenţionează să joace meciul de baraj" pentru Cupa Mondială împotriva Rusiei, programat la 24 martie, la Moscova, din cauza invaziei Ucrainei de către trupele ruse, a anunţat, sâmbătă, preşedintele federaţiei poloneze pe Twitter.

"Destul cu vorba, este timpul să acţionăm. Din cauza escaladării agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, echipa Poloniei nu intenţionează să joace meciul de play-off împotriva echipei Rusiei", a scris Cezary Kulesza, adăugând că "este singura decizie corectă".

Federaţia poloneză precizează că discută cu federaţiile suedeză şi cehă pentru a prezenta o poziţie comună la FIFA.

Căpitanul echipei poloneze, Robert Lewandowski, a făcut apel, vineri, într-o postare pe Twitter la "solidaritate cu victimele” atacului rus. "Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina", a scris Lewandowski, înainte de a anunţa că va discuta cu colegii săi pentru a ajunge la o poziţie comună în această privinţă şi o va prezenta federaţiei poloneze.

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie în timpul play-off-urilor Cupei Mondiale, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor întâlniri. Până acum, FIFA nu a luat încă nici cea mai mică măsură împotriva Rusiei, mulţumindu-se joi să spună că este "preocupată" de o situaţie "tragică şi îngrijorătoare", potrivit preşedintelui său Gianni Infantino.

Comentarii