Predare de ştafetă în tenisul spaniol

sâmbătă, 07 mai 2022, 01:43
2 MIN
 Predare de ştafetă în tenisul spaniol

Carlos Alcaraz l-a eliminat pe idolul său Rafa Nadal şi va juca semifinală la Madrid cu Djokovic *finală feminină între Ons Jabeur şi Jessica Pegula

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la turneul Masters de la Madrid după ce şi-a învins idolul, pe Rafael Nadal, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore şi 17 minute de joc. În primul set, Carlos Alcaraz a defilat de-a dreptul pe zgura de la „Caja Magica în faţa lui Nadal. Însă în setul secund a început să comită din ce în ce mai multe erori, până în momentul în care, la 6-2, 1-2, a căzut pe teren şi şi-a accidentat glezna, sprijinindu-se în mâna de joc. Echipa medicală a intervenit şi i-a aplicat spaniolului un bandaj gros pe gleznă, dar jocul lui nu s-a mai legat pentru a încerca să câştige în minimum de seturi. În setul decisiv, Carlos Alcaraz a jucat din nou la nivelul din primul set, iar în ultimul game, pe serviciul lui Carlos, spectatorii au văzut pe viu cum poate fi umilit fabulosul Nadal de către un puşti de 19 ani. De partea cealaltă, Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la ediţia din acest an, după ce a trecut de polonezul Hubert Hurkacz, cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 22 de minute de joc. Djokovic, care s-a impus la Madrid în 2011, 2016 şi 2019, nu a câştigat niciun turneu în 2022, el ratând prima parte a sezonului după ce a refuzat să se vaccineze împotriva Covid. Djokovic şi Alcaraz se vor întâlni în prima semifinală a turneului madrileno.

La feminin, americanca Jessica Pegula (14 WTA) a dispus în semifinale, scor 6-3, 6-4 de elveţianca Jil Teichmann (35). În ultimul act, americanca o va întâlni pe sportiva tunisiană Ons Jabeur (10 WTA). Semifinala dintre Pegula şi Teichmann a durat până după miezul nopţii în Spania, iar americanca a ajuns în prima sa finală de turneu WTA 1000.

 

 

Comentarii