Presa naţională acuză blatul lui Petru Movilă cu BZI

luni, 21 septembrie 2020, 17:05
3 MIN
 Presa naţională acuză blatul lui Petru Movilă cu BZI

Site-ul G4media scrie pe larg astăzi despre parteneriat politic pus la cale de deputatul Petru Movilă cu publicaţia locală condamnată pentru şantaj.

Atacat în mod repetat de jurnaliștii de la ziarul Bună Ziua Iași, deputatul PMP Petru Movilă le-a devenit, ulterior, aliat. Redactorul-șef al BZI, Florin Briaur, este acum candidat la Consiliul Local Iași din partea PMP, filială condusă de Movilă, iar una dintre firmele patronului publicației face campanie pentru partidul politicianului ieșean.

Tot pe filiera Movilă, soția lui Briaur a fost numită în acest an director de cabinet al unui secretar de stat în Ministerul Culturii.

În 2010, BZI a derulat o campanie extrem de virulentă împotriva lui Movilă, pe atunci deputat PD-L. Printre altele, el a fost acuzat de încercarea de a mușamaliza un accident de circulație. În articolul de deschidere din data de 19 martie, se titra ”Șpaga lui Movilă: chiloți murdari. Prețul tăcerii oferit de Petru Movilă pentru mușamalizarea accidentului în care a fost implicat: jumătate de baton de salam, o sticlă de ulei și o pereche de chiloți murdari”. Movilă nu a fost trimis în judecată sau pus sub acuzare pentru fapta invocată de BZI.

Alte titluri din acea perioadă au fost: ”Și PD-L are gherțoi: șoferul Petru Movilă” sau ”Deputatul Petru Movilă, mână în mână cu interlopii”.

După articolul legat de accident, Movilă a organizat o conferință de presă și a anunțat că va acționa în instanță BZI pe motiv că ”este o campanie de denigrare a imaginii mele”. Prilej pentru un nou atac în BZI, care a titrat: ”Văcarul s-a supărat pe sat. Movilă ne dă în judecată!” Deputatul s-a ținut de cuvânt și a depus o acțiune de daune la Judecătoria Iași, dar apoi a retras-o.

În anii următori, Movilă, ajuns la PMP, a mai prins două mandate de deputat și a devenit președinte al filialei din Iași și vicepreședinte la nivel național al acestei formațiuni politice, iar relația cu BZI s-a transformat într-una de sprijin reciproc.

Perioada 2019-2020 a fost punctul culminant al acestei relații. BZI a devenit o platformă de promovare a PMP și a lui Movilă, iar redactorul-șef al publicației, Florin Briaur , a fost plasat pe locul 4 pe lista de candidați ai acestei formațiuni politice la Consiliul Local Iași la alegerile din 27 septembrie.

De asemenea, prin Live Digital SRL, actualul patron al BZI, Claudiu Florin Asimionesei, realizează articole electorale pentru PMP Iași, iar o societate subordonată Consiliului Local și condusă de un membru al acestui partid a atribuit contracte de publicitate acestui ziar.

Ziarul de Iași a scris luna trecută că, în eventualitatea în care partidul va trece pragul electoral, primii trei de pe listă se vor retrage, iar PNL, care, conform sondajelor ar mai avea nevoie de câteva voturi pentru a face majoritate în Consiliul Local, le-ar primi de la PMP în schimbul desemnării lui Briaur ca viceprimar.

Comentarii