Proiect menit să dezvolte strategii moderne pentru consilierii şcolari de la instituţiile de învăţământ din judeţ

marți, 07 septembrie 2021, 01:50
1 MIN
 Proiect menit să dezvolte strategii moderne pentru consilierii şcolari de la instituţiile de învăţământ din judeţ

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Iaşi desfăşoară în perioada următoare un proiect menit să dezvolte strategii moderne pentru consilierii şcolari de la instituţiile de învăţământ din judeţ. Astfel, „Şcoala pentru diversitate – catalizator pentru o societate incluzivă” are drept scop eficientizarea procesul de consiliere, dar şi sprijinirea creşterii diversităţii în şcoală, promovând practic incluziunea socio-emoţională a elevilor.

Activităţile proiectului vor avea loc în perioada septembrie 2021 – septembrie 2022 şi sunt finanţate cu 16.260 de euro prin Granturile Spaţiului Economic European (SEE) şi Norvegiene – Mecanismul Financiar 2014-2021, în cadrul Programului de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor (ESAYEP).

„Experienţele anterioare în domeniul rezolvării problemelor cu care se confruntă beneficiarii arată că factorii sociali şi şcolari influenţează integrarea socio-emoţională a elevilor. Acestor factori restrictivi li se adaugă şi cei generaţi de criza sanitară pe care o traversăm”, afirmă reprezentanţii CJRAE, care menţionează că proiectul îşi propune astfel să întărească abilităţile profesionale de specialitate şi eficienţa procesului de incluziune socio-emoţională a elevilor pentru şase consilieri din cadrul instituţiei, dar şi dezvoltarea de competenţe specifice cu privire la incluziunea socio-emoţională a elevilor pentru 45 de consilieri şcolari, 15 logopezi şi 15 mediatori din judeţul Iaşi. De asemenea, în cadrul proiectului se doreşte construirea a 6 echipe pentru facilitarea incluziunii socio-emoţionale şi implicarea a 6 şcoli pilot în implementarea unor proiecte de facilitare a incluziunii.

Comentarii