PSD asigură cvorumul să-i ajute pe liberali să blocheze dezbaterea moțiunii de cenzură

joi, 09 septembrie 2021, 08:50
1 MIN
 PSD asigură cvorumul să-i ajute pe liberali să blocheze dezbaterea moțiunii de cenzură

Social-democrații vor participa, joi, la ședința Birourilor Permanente unde se decide un calendar al moțiunii de cenzură. După ce au lipsit de patru ori la ședințele BP-urilor, parlamentarii PSD asigură cvorumul pentru a-i ajuta liberali să blocheze dezbaterea moțiunii de cenzură până după congresul PNL din 25 septembrie. Mai exact, surse parlamentare susțin că PNL intenționează să propună data de 1 octombrie pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Potrivit surselor citate, au existat presiuni mari din partea liderilor PNL asupra membriilor Birouriilor Permanente pentru a se putea asigura cvorumul la ședință. Singura soluție identificată a fost participarea parlamentarilor PSD la ședința BPR-urilor. De altfel, liderii PSD au evitat să facă declarații publice privind participarea la ședința BPR-urilor a paralmentariilor săi. Pe surse social-democrații au recunoscut că vor participa la ședință pentru a asigura cvorumul.

Astfel, liderul de grup al PNL, Florin Roman va propune în ședința Birourilor Permanente reunite un calendar prin care dezbaterea și votul moțiunii de cenzură să se facă pe 1 octombrie. Liberalii se folosesc de prevedere constituțională care spune că dezbatere moțiunii de cenzură se face după trei zile de la citirea în plen.

Liberalii din tabăra lui Florin Cîțu au convocat din nou ședința Biroului Politic al PNL la ora 9.00 joi, pentru a revoca decizia luată cu o zi înainte prin care se interzicea participarea membriilor PNL la orice ședință în care se discută moțiunea de cenzură. Inițial PNL dorea să boicoteze ședința BP-urilor. Astfel liberalii îi câștigă timp lui Florin Cîțu pentru a putea fi ales președintele PNL la congresul din 25 septembrie.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii