PSD îl propune comisar european interimar pe Ioan Mircea Pașcu

vineri, 28 iunie 2019, 16:05
2 MIN
 PSD îl propune comisar european interimar pe Ioan Mircea Pașcu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat,vineri, că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu să ocupe interimar locul de comisar european la Dezvoltare Regională, lăsat vacant de Corina Crețu.

„​Este un portofoliu important și România trebuie reprezentată. Am venit și cu o propunere: Mircea Pașcu”, a spus Dăncilă.

Locul României a rămas vacant în comisia condusă de Jean Claude Juncker, după ce Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar și a renunțat la mandatul de la Dezvoltare Regională. Potrivit procedurii, Guvernul este cel care propune comisarul european.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar PSD din 2007 și până de curând, la alegerile europarlamentare el fiind scos de Liviu Dragnea de pe listele social-democraţilor

La vremea respectivă i-a transmis un mesaj dur șefului PSD, cel care a avut ultimul cuvânt în stabilirea candidaților pentru Bruxelles.

„​Trebuie fie să ai un simț de conservare atrofiat, fie tendințe sinucigașe, dacă atunci când și așa ai putini oameni apropiați, să faci tot posibilul să ți-i îndepărtezi și pe aceștia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat ca fiecare pasare pe limba ei piere!?”, a scris Pașcu pe Facebook.

Într-un mesaj postat pe Facebook pe 23 iunie, Pașcu spunea că "la viitorul congres PSD are șansa reală – rămane de văzut dacă o va și valorifica- să scape de pripășitii din alte partide, cocoțați la conducere, cu toate consecințele pe care suntem acum nevoiți să le administrăm". "Ce, nu mai există pesediști 100% care să își conducă partidul, trebuie lăsat pe mână traseistilor, unii dintre ei, de profesie?".

 

Comentarii