Recomandări pentru piețe: Să nu vină fiecare client să pună mâna pe alimente

marți, 18 august 2020, 10:42
2 MIN
 Recomandări pentru piețe: Să nu vină fiecare client să pună mâna pe alimente

Purtarea măștii și aerisirea spațiului închis sunt două dintre lucrurile de care trebuie să se țină cont în piețele de alimente. Mai mult decât atât, responsabilitatea vânztătorilor este extrem de importantă. Aceștia ar trebui să poarte mască și ar fi bine să nu vină la muncă dacă au simptome specifice undei infecții cu noul coronavirus.

Doctorul Virgil Musta a explicat cât de importante sunt cele trei reguli de bază în comabaterea pandemiei, dar mai ales cum ar putea fi aplicate în cazul vânzătorilor din piețele alimentare.

Sunt trei metode de bază de prevenție și anume distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini. Acest lucru înseamnă că, la nivelul pieței, aș recomanda ca toți vânzătorii să poarte neapărat masca. Trebuie să se urmărească acest lucru pentru că dacă unul dintre ei este contaminat, el potențial contaminează clienții, marfa și așa mai departe”, a declarat doctorul Virgil Musta.

Totodoată, doctorul recomandă și o atenție sporită când vine vorba de aglomerația din piețele de alimente:

Pe de altă parte și persoanele care intră în piață, eu aș obliga, chiar dacă este în aer liber, să poarte mască, pentru că este totuși o zonă mai aglomerată. Dacă se evită cozile și aglomerația în fața unui stand, sau în momentul în care este prea multă lume în piață ar trebui sa se efectueze la intrare un control al persoanelor, prin care să se regleze numărul de oameni care să fie în piață, tocmapi pentru a se evita o aglomerație foarte mare”, a spus Virgil Musta.

Nu de puține ori vânzătorii din piețele de alimente își lasă clienții să își aleagă singuri marfa. În acest fel însă, riscul de infectare crește, având în vedere că oricine poate atinge produsele de pe o tarabă. Doctorul Virgil Musta recomandă ca servirea alimentelor să fie realizată exclusiv de către vânztători.

În ceea ce privește servitul alimentelor sau produselor pe care le cumpărăm, acolo aș recomanda ca totuși să fie responsabil cel care vinde. Să nu vină fiecare client să pună mâna pe alimente, pentru că riscul de contaminare este mult mai mare”.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii