Revoluţia tocmai a ajuns şi la fostul sediu al Comitetului Judeţean al PCR

Casa Pătrată se pregăteşte să intre în renovare cu bani din PNRR.

miercuri, 08 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Revoluţia tocmai a ajuns şi la fostul sediu al Comitetului Judeţean al PCR

Instituţia Prefectului a lansat în licitaţie contractul de achiziţie a serviciilor de proiectare-întocmire a documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (D.T.A.C.), a documentaţiei tehnice de organizare a execuţiei lucrărilor (D.T.O.E.), a proiectului tehnic de execuţie (P.Th.) şi a asistenţei tehnice din partea proiectantului aferente obiectivului de investiţii „Renovarea energetică a Palatului Administrativ Iaşi”.

Valoarea totală estimată este de 460 de mii de lei, finanţare asigurată prin Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice din cadrul PNRR.

Ofertele vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută din punctaj) şi după cea tehnică (60 la sută). Termenul de înscriere este 20 februarie, iar câştigătorul va trebui să prezinte documentaţia cerută în termen de 17 luni.

Prefectul Bogdan Cojocaru anunţa astă-toamnă că Ministerul Dezvoltării a aprobat solicitarea de finanţare a renovării prefecturii, clădire în care funcţionează şi Consiliul Judeţean, dar şi unele instituţii descentralizate precum Direcţia de Statistică Judeţeană, Direcţia de Cultură etc.

Aşa cum am mai relatat, conform ghidului solicitantului, valoarea maximă eligibilă a unui proiect corespunde unui cost unitar pentru lucrările de renovare aprofundată de 500 Euro/mp (arie desfăşurată), fără TVA. În cazul Casei Pătrate, aria desfăşurată este de peste 9.800 mp, ceea ce înseamnă că valoarea maximă eligibilă se ridică la aproape 5 milioane euro (fără TVA).

Cititi si: Casa Pătrată intră în renovare, cu bani europeni, prin PNRR. Valoarea maximă: 500 euro/mp

Comentarii