România începe în octombrie vaccinarea cu a treia doză. Primii beneficiari

marți, 07 septembrie 2021, 12:29
1 MIN
 România începe în octombrie vaccinarea cu a treia doză. Primii beneficiari

Cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 va începe să fie administrată în România din luna octombrie, după ce vor veni recomandările Agenției Europene a Medicamentului, a transmis astăzi, 7 septembrie, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferință de presă, explicând care sunt cele două situații în care se va administra doza a treia.

Autoritățile au stabilit două variante pentru administrarea celei de-a treia doze. A treia doză va fi administrată în cazul vaccinurilor ARN mesager, respectiv Pfizer și Moderna, și va fi inclusă în schema inițială de vaccinare a persoanelor imunodeprimate, respectiv cele aflate după un transplant, au afecțiuni oncologice, HIV netratat sau în stadiu avansat. Acești bolnavi au ca indicație trei doze de vaccin în prima schemă de vaccinare, în loc de două doze.

În cazul celorlalte categorii de persoane vulnerabile a treia doză se va face la șase luni de la administrarea celei de-a doua. Ulterior se vor putea vaccina și celelalte categorii de persoane, care au primit schema inițială.

„Pentru luna octombrie – începutul lunii octombrie – ne propunem să demarăm și în România această etapă, cu condiția să avem până la acel moment poate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii