S-a întors haiducul Hamza

miercuri, 11 septembrie 2019, 01:43
3 MIN
 S-a întors haiducul Hamza

 

Fostul golgeter al Petrolului a revenit la echipa ploieşteană şi vrea să se retragă de la echipa „găzarilor”

Fotbalistul tunisian Younes Hamza (33 ani) şi-a încheiat conturile cu gruparea elenă de prim eşalon Aris Salonic, alegând să-şi continue cariera la FC Petrolul Ploieşti. Născut la Monastir, Hamza Younes a evoluat în ţara natală pentru US Monastir, CS Sfaxien şi ES Sahel, înainte de a avea o primă experienţă europeană, la Petrolul Ploieşti. În ianuarie 2014, după despărţirea de „lupi”, jucătorul tunisian a semnat cu Botev Plovdiv (Bulgaria), pentru ca, după o jumătate de an, să treacă la mai titrata Ludogoreţ Razgrad, jucând, cu campioana Bulgariei, inclusiv în grupele Champions League. În 2015 a ajuns în Iran, la Tractor Sazi Tabriz, iar din vara lui 2016 s-a întors pe continent, semnând cu gruparea elenă Skoda Xanthi. Ulterior, Hamza Younes a mai jucat în Turcia, la BB Erzurumspor, şi în Qatar, la Al Ahli, pentru ca, din vara lui 2018, să fie sub contract cu Aris Salonic, având 24 de prezenţe şi 9 goluri marcate în ultima ediţie a primului eşalon din Grecia. Deşi mai avea un an de contract cu gruparea elenă de prim eşalon Aris Salonic, pentru care a bifat 24 de prezenţe şi a înscris nouă goluri în stagiunea precedentă, Hamza Younes a ales să-şi rezilieze înţelegerea cu grecii şi să-şi continue cariera la FC Petrolul Ploieşti.

Atacantul tunisian, devenit şi cetăţean român după ce s-a căsătorit la Ploieşti, a explicat şi care au fost motivele ce l-au determinat să facă pasul acesta, informează site-ul oficial al clubului ploieştean. „Am promis că mă voi întoarce şi am făcut-o! Mă bucur foarte mult că, după toţi aceşti ani, am revenit, practic, acasă! Mai aveam un an de contract cu Aris, dar mi-am dorit foarte mult să mă întorc şi să îmi termin cariera aici. Am 33 de ani şi sper să rămân la Petrolul până când mă voi retrage”, a spus Hamza Younes, cel care, între 2012 şi 2014 a îmbrăcat de 64 de ori tricoul „galben-albastru”, marcând 37 de goluri.

Tunisianul a efectuat, marţi, primul antrenament alături de noii săi coechipieri, şi aşteaptă perfectarea documentelor pentru a avea, cât mai curând, ocazia să redebuteze în tricoul „lupilor”. Cel cu numărul 9, pe care Derlis David Meza Colli, purtătorul de până acum în acest sezon, i l-a cedat. „Am văzut câteva meciuri ale echipei în acest sezon, şi cred că pot evolua alături de oricare dintre jucătorii care sunt în lot. Dar, cine va juca va decide doar antrenorul, nu eu sau oricine altcineva! Iar cei care vor intra pe teren vor trebui să dea 100%, pentru că va trebui să luptăm pentru a reveni în prima ligă”, a spus Younes. Cu aceeaşi ocazie, a fost prezentat la clubul Petrolul şi un alt jucător nou, Gabriel Deac, de la FC Voluntari.

 

Comentarii