Să ne fie noul an nu ca în Teleorman!

vineri, 29 decembrie 2017, 09:06
3 MIN

* De-abia a trecut Crăciunul, cu bradul, lerul, porcul, cu Moşul şi cu darurile sale: în Teleorman, Moş Crăciun a adus cadouri alegătorilor, dar, neavând hornuri prin care să le bage, le-a lăsat lângă morminte. Şi pe la Vaslui a trecut Moşul, însă cu cealaltă sanie a sa, model "cisternă"; cu acest prilej, nişte localnici l-au servit cu rachiu de brad şi ţuică de porc. Ajuns pe acoperişul unui imobil din Fieni, bătrânul a alunecat şi a scurtcircuitat cablurile TV ale locatarilor care urmăreau "Manele de Crăciun" şi care au urcat pe bloc cu topoare, furci şi coase, să caute vinovatul şi să-l pedepsească.

* Avem şi veşti bune pe partea economică: o firmă românească a dat lovitura în ziua de Crăciun, lansând pe piaţă un produs care s-a bucurat de mare succes: şaorma cu ler! Toţi cei care au mâncat spun că s-au simţit minunat, ca după ce ascultă o oră de Hruşcă, dar că poate mai era nevoie de încă nişte scorţişoară, măr copt şi maioneză.

* Scăderea nivelului de trai a fost reflectată şi în ştirile speciale din seara de Crăciun; astfel, titlurile din anii trecuţi, gen "N-a mai rezistat şi la 71-a sarma", au ajuns până în forma jalnică "Bătaie între comeseni pe a 5-a felie de parizer". Şi titlul "Coniac fin şi scotch de 12 ani, reţeta ideală pentru mahmureala de după Crăciun" a devenit, sub actualul regim, "Săteni neidentificaţi au intrat în şcoala din comună pentru prima dată în viaţă şi au băut formolul în care erau ţinute organele din laboratorul de biologie".

* Cu toate astea, guvernul anunţă că multor români le vor creşte veniturile în ultima zi a lui 2017 şi chiar în prima zi a lui 2018, ca să le meargă bine tot anul. Modalităţile de obţinere a unor sume suplimentare sunt numeroase, fapt care demonstrează tuturor preocuparea coaliţiei de la putere: pluguşorul, capra, ursul ori vasilca, dacă românii respectivi n-au mâncat deja capul porcului! Pe 1 ianuarie, veniturile suplimentare vor veni, evident, de la mersul cu sorcova.

* Una peste alta, bănuim că în aceste momente aveţi cu totul alte preocupări, legate mai ales de cheful de poimâine, prilejuit de (cum spun atât de plastic prezentatorii de televiziune) "cumpăna dintre ani". De fapt, vorba vine "chef", că după aia sunt Sfântul Vasile, Boboteaza şi Sfântul Ioan, aşadar românii se gândesc mai degrabă cum să-şi asorteze cravata cu cămaşa şi vinul cu friptura; din păcate, prea puţini se gândesc şi la lucruri importante, cum ar fi Legile Justiţiei, şi preferă să se ocupe de porcul din farfurie decât de ceilalţi. Sperăm să ne fie bine şi să avem cu toţii un an nou mai bun decât ăsta, care e pe ducă. La mulţi ani!

Comentarii