De Business

Punem punctul pe știi

Salariaţii Poştei vor intra prin rotaţie în şomaj tehnic

vineri, 17 aprilie 2020, 01:50
2 MIN
 Salariaţii Poştei vor intra prin rotaţie în şomaj tehnic

În timp ce afacerile firmelor de curierat din ţară prosperă pe fondul crizei de sănătate publică, angajaţii Poştei Române vor intra câte 4 zile în şomaj tehnic. Dispoziţia vine în contextul în care pandemia COVID-19 afectează compania din punct de vedere economic, informează instituţia într-un comunicat de presă. 

Oficiile poştale din judeţul Iaşi însumează 650 de angajaţi, la care se mai adună 82 de lucrători de la Centrul Regional de Tranzit Iaşi. “Pentru a putea proteja angajaţii, salariile, locurile de muncă şi dezvoltarea viitoare, compania a analizat mai multe variante pentru a lua cele mai bune măsuri de a depăşi cu bine această perioadă dificilă”, menţionează reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română. Atât măsura de distanţare socială impusă de autorităţi – care a diminuat traficul în unităţile poştale -, cât şi suspendarea traficului poştal internaţional pe majoritatea destinaţiilor stau la baza deciziei Poştei Române de a trimite oamenii în şomaj tehnic, prin rotaţie.

Astfel, jumătate din personal va fi trimis temporar acasă în perioada de după Paşte, respectiv între 21 – 24 aprilie, iar cealaltă jumătate în perioada 27 – 30 aprilie. Clienţii sunt asiguraţi că măsurile nu vor afecta distribuirea trimiterilor şi a prestaţiilor sociale. “Activitatea se va desfăşura, în continuare, conform graficului stabilit cu instituţiile statului”, informează oficialii companiei. “Asigurăm salariaţii că depunem toate eforturile pentru a găsi modalităţi de a nu fi nevoiţi să aplicăm lunar această măsură pentru stabilitatea economică a companiei”, se mai precizează în comunicatul de presă al Poştei Române. Prin aplicarea acestei măsuri, impactul asupra salariului net al unui poştaş este de aproximativ 130 lei (129 lei pentru clasa 13 de muncă, 135 lei pentru clasa 15 şi 237 lei pentru clasa 33), arată oficialii instituţiei. 

 

 

Comentarii