Salariile din Inspectoratul Şcolar Iaşi. Şi alte sporuri plus câteva detalii mai puţin ştiute!

joi, 30 septembrie 2021, 01:50
4 MIN
 Salariile din Inspectoratul Şcolar Iaşi. Şi alte sporuri plus câteva detalii mai puţin ştiute!

Salariile brute al şefilor ISJ sunt în jur de 13.000 de lei brut, lunar, la care se adaugă orele la catedră şi proiectele educaţionale în care sunt implicaţi.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ Iaşi) a publicat recent, pe site-ul instituţiei, salariile funcţiilor ocupate de personal, dar şi sporurile de care beneficiază aceştia, de la indemnizaţie de hrană şi până la sporurile de suprasolicitare, pentru gradaţia de merit sau pentru titlul ştiinţific de doctor. Conform tabelului publicat, cel mai bine plătit inspector este Florentin Traian Ciobotaru, inspector şcolar general adjunct, singurul dintre cei trei inspectori aflaţi la conducere care are şi spor pentru titlul de doctor, la mică distanţă de inspectorul şcolar general Luciana Antoci. Salariile brute ale celor doi sunt de 13.172, respectiv 12.997. Asta înseamnă, net, peste 7.500 de lei sau peste 1.500 de euro, fără a mai lua însă în considerare eventualele ore de la catedră, indemnizaţiile pentru diferite proiecte în care sunt implicaţi sau alte activităţi. Spre exemplu Florentin Ciobotaru a încasat anul trecut, conform declaraţiei de avere de pe site-ul Primăriei, pe întreg anul, 14.271 de lei dintr-un proiect educaţional, 9.855 de lei pentru funcţia de consilier local şi 10.083 lei pentru funcţia de profesor la Colegiul „Eminescu”.

Cel mai bine plătit inspector din cadrul ISJ Iaşi, conform tabelului cu salariile din instituţie publicat de Inspectorat este Florentin Traian Ciobotaru, care ocupă funcţia de inspector şcolar general adjunct. Acesta, chiar dacă are un salariu pentru funcţie mai mic decât cel al Lucianei Antoci, inspector şcolar general, compensează cu sporul pentru titul de doctor.

Care sunt salariile „generalilor”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi este condus de un inspector şcolar general şi doi inspectori şcolari generali adjuncţi, respectiv Luciana Antoci, Cristian Pravăţ şi Florentin Traian Ciobotaru, cel din urmă având şi titlul de doctor. Astfel, chiar dacă tabelul publicat de ISJ Iaşi nu precizează nominal salariile brute ale celor trei, putem intui cât câştigă fiecare doar datorită funcţiei din instituţie.

Mai exact, cel mai bine plătit dintre cei trei inspectori ar fi Florentin Traian Ciobotaru, care figurează cu 8.641 de lei pentru funcţia ocupată, la care se adaugă 2.160 de lei gradaţie de merit, 950 de lei pentru titlul de doctor, 1.074 de lei spor de suprasolicitare şi 347 de lei indemnizaţie de hrană. În total 13.172 de lei brut sau aproximativ 7.700 de lei net sau 1550 de euro. Dacă luăm în considerare veniturile suplimentare care apar pe declaraţia de avere pentru anul trecut, putem să mai adăugăm încă aproape 3.000 de lei lunar, venitul net lunar ridicându-se la peste 10.000 de lei.

Inspectorul şcolar general Luciana Antoci ar fi încadrată, potrivit tabelului amintit, cu 9.217 lei pentru funcţie, 2.304 lei gradaţia de merit, 1.129 de lei spor de suprasolicitare şi 347 de lei indemnizaţia de hrană, adică 12.997 de lei brut sau aproximativ 7.600 de lei net (aproximativ 1.500 de euro). Putem însă presupune că veniturile lunare sunt mai mari, Luciana Antoci fiind şi cadru didactic.

Cristian Pravăţ, cel de-al doilea inspector şcolar general adjunct, primeşte, la fel ca Florentin Traian Ciobotaru, 8.641 de lei pentru funcţia ocupată, pentru gradaţie de merit 2.160 de lei, 1.074 pentru surpasolicitare şi 347 de lei indemnizaţie de hrană, adică 12.222 de lei brut sau 7.150 de lei net  (aproape 1.450 de euro). Cristian Pravăţ este însă şi profesor de matematică, deci veniturile lunare sunt mai mari, fără a lua în considerare eventualele venituri din proiecte sau alte activităţi.

Cum sunt celelalte salarii

Lista publicată de către ISJ Iaşi pe site-ul propriu, şi care vizează veniturile salariale din luna septembrie a acestui an, iau în considerare doar veniturile din funcţiile ocupate sau sporurile acelei funcţii, fără a fi adăgate salariile pentru eventualele ore la unităţi şcolare din judeţ, veniturile din proiecte şcolare coordonate sau alte activităţi pe care le întreprind. Cel mai bine plătit inspector şcolar are lunar, conform informaţiilor publicate, 11.820 de lei brut, adică peste 6.900 de lei sau aproape 1.400 de euro, salariul pentru funcţie fiind de 7.671 de lei, la care se adaugă diferite sporuri, de la cel pentru gradaţia de merit, de suprasolicitare sau, dacă este cazul, pentru titlul de doctor, şi indemnizaţia de hrană.

Pe lista publicată figurează contabilul şef, care are la final de lună, doar pentru această funcţie, un salariu brut de 8.541 de lei, adică aproape 5.000 de lei net sau 1.000 de euro, consilierul juridic figurează cu drepturi salariale de 6.000 de lei brut, adică peste 3.500 de lei net, un consilier gradul I între 6.700 brut şi 5.300 brut, cel mai mic salariu din ISJ, conform tabelului, fiind cel al unui referent debutant, cu 2.300 salariul pentru funcţie, la care se adaugă un spor de complexitate de 345 de lei şi 347 indemnizaţia de hrană, adică 2.992 de lei brut adică aproximativ 1.770 de lei. 

Comentarii