Se deschid restaurantele din toate hotelurile, indiferent de numărul de cazuri

vineri, 28 august 2020, 10:04
2 MIN
 Se deschid restaurantele din toate hotelurile, indiferent de numărul de cazuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă că turiştii cazaţi în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităţilor de cazare chiar dacă acestea se află în zone care depăşesc rata de infectare de 1,5 la mie, acestea fiind exceptate de la decizia CNSU de a permite deschiderea restaurantelor în interior doar în zonele cu un indice al infectării cu SARS-CoV-2 de sub 1,5 la mia de locuitori.

”Noi încă din luna iunie pregătisem nişte reguli pentru deschiderea restaurantelor, având atunci în plan ca la 1 iulie să deschidem şi restauratele. Având în vedere evoluţia nu s-a mai putut face acest lucru. Regulile rămân aceleaşi: regulile de distanţare între mese, reguli de distanţare la masă. Discuţiile cu HoReCa au fost o masă da, o mas nu pentru a nu avea probleme cu distanţarea dintre mese, am discutat şi creşterea numărului de persoane de la patru şa şase, dar păstrând aceeaşi distanţă, precum şi faptul că unităţile hoteliere pot primi în interior pentru o masă toţi cei cazaţi în hotel, indiferent de zona în care se află acel hotel”, a declarat Nelu Tătaru.

Acesta a menţionat că nu se va aplica, în cazul turiştilor cazaţi în hoteluri, criteriul indicelui de infectare de 1,5 la mia de locuitori stabilit în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cei cazaţi în hoteluri putând mânca în restaurantele din interior indiferent dacă respectiva unitate de cazare este sau nu amplasată într-o zonă cu o rată mare de infectare.

„Pentru cei cazaţi în hoteluri acest indice nu se aplică. Cei cazaţi în hoteluri, indiferent de zonă, vor putea servi masa în interiorul hotelului” a mai declarat Nelu Tătaru.

Comentarii