Șeful AEP: Toate persoanele cu viză de flotant vor putea vota pe liste suplimentare

marți, 08 septembrie 2020, 22:10
1 MIN
 Șeful AEP: Toate persoanele cu viză de flotant vor putea vota pe liste suplimentare

Șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu Buică, revine și spune că toate persoanele cu viză de flotant vor putea vota în localitatea de reședință, pe listele suplimentare. Buică a declarat pentru HotNews.ro că decizia Biroului Electoral Central este neclar formulată, astfel că miercuri se va reveni asupra deciziei, pentru a fi clarificată: "Ea nu îngrădește pe nimeni, dar așa cum este formulată pare că îngrădește niște votanți".

”Decizia BEC nu îngrădește dreptul la vot. Cei care și-au stabilit reședința până în 4 septembrie aveau opțiunea să ceară să se înscrie în registrul electoral și să fie trecuți în listele permanente. Dacă nu s-au înregistrat în lista permanentă, au opțiunea de a se prezenta la secție și de a vota pe lista suplimentară. Și în cazul în care își fac reședința după data 4 septembrie vor putea vota pe lista suplimentară", a afirmat șeful AEP, marți seară, pentru HotNews.ro, el revenind astfel asupra declarației inițiale, potivit căreiacei care nu și-au făcut viză de flotant până pe 4 septembrie vor putea vota doar în localitatea de domiciliu. .

El admite că decizia BEC este ambiguu formulată.

"Se va reveni asupra deciziei și mâine (miercuri- n.r.) se va repune în discuție la BEC pentru a clarifica și pentru a fi mai clar formulat. Ea nu îngrădește pe nimeni, dar așa cum este formulată pare că îngrădește niște voturi", a mai afirmat Buică.

Mai multe informații, pe hotnews.ro

Comentarii