Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a inspectat frontul din Ucraina de la o distanţă de 80 de km

marți, 20 decembrie 2022, 18:25
1 MIN
 Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a inspectat frontul din Ucraina de la o distanţă de 80 de km

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, s-a lăudat că a inspectat frontul din Ucraina, la 18 decembrie. Însă, o analiză a puţinelor imagini difuzate după această inspecţie din elicopter, arată că el a fost la 80 km distanţă de linia frontului, undeva spre Crimeea.

În aprilie, şeful statului major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a scăpat în ultima clipă de o lovitură ucrainenaă care-l viza, în timp ce se afla în zona frontului.

„Activiştii au analizat mesajul Ministerului rus al Apărării, care spunea că Serghei Şoigu a inspectat poziţiile avansate ale unităţilor ruse din Ucraina. Ei au ajuns la concluzia că ministrul a vizitat fortificaţiile ruseşti din Crimeea anexată (…)

Ministerul rus Apărării a declarat, într-un comunicat, că Şoigu „a survolat zonele în care sunt dislocate trupe şi a verificat poziţiile avansate ale unităţilor ruse în zona „operaţiunii militare speciale””. Împreună cu postarea, a fost publicat un videoclip care îl arată pe Shoigu inspectând structurile defensive de la o fereastră a elicopterului.

Cititi mai multe amănunte pe defapt.ro

 

Comentarii