Șerpii care apar de Schimbarea la Față și dispar la Adormirea Maicii Domnului

vineri, 06 august 2021, 19:12
1 MIN
 Șerpii care apar de Schimbarea la Față și dispar la Adormirea Maicii Domnului

Șerpii din Kefalonia reprezintă o minune deosebită pe care Maica Domnului o săvârşeşte anual, în vremea postului Adormirii Maicii Domnului, în localitatea Păstra din insula Kefalonia.

În fiecare an, în luna august, mai mulţi şerpi mici neprimejdioşi purtând pe cap și pe limbă semnul Crucii apar în jurul vechii clopotniţe a bisericii din localitatea Markopoulo. Ei se arată mai întâi în preajma sărbătorii Schimbarea la Faţă a Domnului, pe 6 august. De atunci şi până la praznicul Adormirii Maicii Domnului, de pe 15 august, în fiecare noapte se citeşte câte un paraclis. Îndată după praznic, ei sunt aşezaţi în zona vechii clopotniţe şi dispar pe dealuri, iar până în luna august a anului următor nu se mai vede nici urmă de şarpe.

În timpul slujbei săvârșite pentru Maica Domnului, șerpii intră în biserică, umplând tot locul: se urcă pe icoane, se încolăcesc în jurul sfeștnicelor, stau pe credincioși și în Sfântul Altar.

Șerpii Maicii Domnului aparțin clasei de șerpi "telescopus fallaxspecies", numită și "șarpele-pisică european". Au cam 60 de centimetri lungime.

Aflați amănunte de pe doxologia.ro și crestinortodox.ro.

Comentarii