Şoferii din România sunt cei mai bine pregătiţi pentru condusul pe timp de iarnă

luni, 31 octombrie 2022, 19:57
1 MIN
 Şoferii din România sunt cei mai bine pregătiţi pentru condusul pe timp de iarnă

Un studiu realizat de compania Goodyear arată că românii sunt cei mai pregătiţi şoferi din Europa pentru condusul pe timp de iarnă. Acest studiu a vizat atitudinile, dar şi obiceiurile şoferilor din Europa faţă de condusul în sezonul rece şi a inclus 4000 de conducători auto din opt ţări. Astfel, conform studiului, 76% dintre şoferii români îşi schimbă cauciucurile o dată cu venirea frigului. 

Tot conform studiului, procentul şoferilor români care înţeleg beneficiile şi diferenţele dintre anvelopele de iarnă şi cele all-season a fost de 79%, mult mai mare decât în alte ţări europene. Spre exemplu, în Franţa şi Italia, doar 56% dintre respondenţi, respectiv 69%, ştiau diferenţele între cele două tipuri de cauciucuri. În Marea Britanie, doar 34% aveau aceste informaţii. 

Doar 18% dintre şoferii români care au participat la studiu au spus că nu au nevoie de anvelope speciale pentru iarnă în zona unde locuiesc. Dintre ţările europene participante, rezultate similare au avut doar Luxemburg şi Polonia. 

Studiul Goodyear a analizat şi percepţia asupra diferitelor condiţii meteo. Perspectiva de a conduce la temperaturi sub zero grade este mai înspăimântătoare pentru şoferii români decât cea a condusului pe zăpadă, ploaie sau ceaţă. 34% dintre aceştia au declarat că se simt inconfortabil să conducă în condiţii de polei. 9% refuză complet să conducă în astfel de condiţii. În schimb, 48% dintre românii chestionaţi se simt foarte confortabil atunci când conduc pe zăpadă. Singurii şoferi din Europa care s-au declarat mai încrezători au fost cei din Luxembourg, scrie promotor.ro.

Vezi mai multe pe dcnews.ro

 

 

 

 

 

Comentarii