Sorana s-a oprit în semifinale. Duminică începe marele turneu de la Roland Garros

sâmbătă, 25 mai 2019, 01:43
2 MIN
 Sorana s-a oprit în semifinale. Duminică începe marele turneu de la Roland Garros

 Iulia Putinţeva a învins-o pe româncă în semifinala de la Nürnberg. Mâine începe marele turneu de la Roland Garros, cu Simona Halep printre favorite

* Sorana Cîrstea (93 WTA) a fost eliminată, ieri, în semifinalele turneului de categorie WTA International de la Nürnberg, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Sorana Cîrstea a fost învinsă în semifinale de Iulia Putinţeva din Kazahstan (39 WTA), favorita principală a turneului, scor 4-6, 5-7, într- oră şi 51 de minute Fiecare dintre jucătoare a servit câte doi aşi, iar Sorana a realizat singura dublă greşeală a meciului. Putinţeva a fost superioară la toate categoriile statistice. Ea a realizat un break în primul set şi două în următorul, în timp ce Cîrstea a făcut un singur break, la 5-4 pentru kazahă în setul secund. Iulia Putinţeva va întâlni în finală pe jucătoarea slovenă Tamara Zidansek (68 WTA), care a dispus cu scorul de 7-6, 6-2 pe a doua favorită, Katerina Siniakova (Cehia, 43 WTA).

* Perechea Raluca Olaru/Darija Jurak (România/Croaţia), cap de serie numărul 4, a pierdut, ieri, semifinala turneului de la Strasbourg, cu totale premii de 250.000 de dolari. Raluca şi Darija au fost învinse într-o oră şi jumătate de cuplul australian Daria Gavrilova/Ellen Perez, scor 6-7, 3-6. La simplu, finala se va juca între ucraineanca Daiana Iastremska şi jucătoarea franceză Caroline Garcia. Iastremska (42 WTA) a învins-o cu 6-4, 6-4 pe a doua favorită, Arîna Sabalenka din Belarus (11 WTA), iar Caroline Garcia (24) şi-a învins compatrioata, Chloè Paquet (223), scor 6-3, 6-4.

* Începând de duminică se dă startul turneului de la Roland Garros, în care deţinătoarea trofeului este românca Simona Halep, în prezent cap de serie numărul 3. Ea a participat la tragerea la sorţi a tabloului principal, prilej cu care s-a fotografiat alături de câştigătorul de anul trecut la băieţi, spaniolul Rafael Nadal. Simona  va evolua cu australianca Ajla Tomljanovic locul 47 WTA, în turul I. Dacă va trece în turul al doilea, românca va evolua cu învingătoarea dintre sportiva franceză Chloe Paquet (223 WTA) şi poloneza Magda Linette (86).

 

Comentarii