Spaniolul Roberto Martinez este noul selecţioner al Porugaliei

luni, 09 ianuarie 2023, 17:59
1 MIN
 Spaniolul Roberto Martinez este noul selecţioner al Porugaliei

Spaniolul Roberto Martinez a fost numit selecţioner al Portugaliei, succedându-i lui Fernando Santos, a anunţat luni Federaţia Portugheză de Fotbal.

După Belgia, spaniolul Roberto Martinez va prelua selecţionata portugheză. Prima provocare pentru antrenorul în vârstă de 49 de ani, a cărui durată contractuală nu a fost încă precizată, va fi să clarifice rolul lui Cristiano Ronaldo care, după o Cupă Mondială controversată, tocmai a semnat cu clubul saudit Al-Nassr.

„Punctul meu de plecare va fi grupul de 26 de jucători care au jucat la Cupa Mondială, iar Cristiano Ronaldo este unul dintre ei”, a declarat Martinez într-o conferinţă de presă, adăugând prudent că va lua deciziile „în teren” şi „nu la birou".

Catalanul a demisionat de la naţionala Belgiei la începutul lunii decembrie, afirmând că eliminarea lor timpurie la Cupa Mondială nu a fost cauza plecării sale, decisă conform spuselor sale, chiar înaintea turneului. Martinez a preluat Belgia în 2016, după eliminarea din sferturile de finală ale Euro cu Ţara Galilor. Sub conducerea sa, echipa a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale 2018, învinsă de Franţa care avea să câştige turneul, şi s-a aflat timp de mai bine de trei ani în fruntea clasamentului mondial FIFA.

În vârstă de 68 de ani, Fernando Santos a condus naţionala Portugaliei timp de 8 ani. El şi-a anunţat plecarea la cinci zile după eliminarea în sferturile de finală ale CM, în faţa Marocului.

Comentarii