Sperietură printre oamenii legii de la Iaşi care adună bilete de la păcănele

miercuri, 23 februarie 2022, 02:50
3 MIN
 Sperietură printre oamenii legii de la Iaşi care adună bilete de la păcănele

După scandalul recent de la Bucureşti în urma căruia zeci de poliţişti au ajuns să fie cercetaţi că prea aveau declaraţiile de avere pline de câştiguri la pariuri sportive şi alte jocuri de noroc legale, auzim că şi în unele zone din Iaşi au apărut emoţii juridice de aceeaşi natură. 

Dacă nu aţi fost cumva pe fază, suspiciunea procurorilor în cazul poliţiştilor de la Bucureşti este că aceştia îşi mascau veniturile ilegale cumpărând cu banii cash, provenind din eventuale mite, lozuri sau bilete câştigătoare ale altora, probabil în cârdăşie cu gestionari de la case de pariuri sau alte jocuri.

Nu ştim acuma dacă e timpul au ba să dăm cu bâta, dar măcar să spunem că nu mai târziu de acuma câteva luni am scris la gazetă cum numeroase declaraţii de avere ale unor angajaţi ai Fiscului ieşean, printre ei şi şefi cunoscuţi, sunt pline cu câştiguri dintr-astea, inclusiv de la păcănele.

Iar gurile rele zic că şi la Ţaigheria mare din Copou lucrurile nu ar sta departe de o astfel de situaţiune, mai ales pe la anumite berouri, stiţi voi care. Deci, ce putem să le urăm acuma decât: mult noroc!

O rectificare: unde s-a spart cheful politico-liberal până la urmă?

Pentru că am primit unele observaţii legate de ultima vizită a fostului premier şi lider liberal Orban aici în târg, mai ales în legătură cu modul în care s-a spart în final acea seară distractivă, am zis că musai să revenim cu o completare. Deh, acuma omul are partid nou, deci ca să ştie lumea ce şi cum. Scriam noi că, după ce şeful de Cejău Paralexe l-a purtat prin mai multe locari din judeţ, inclusiv pe la unii premari liberali care sunt nemulţumiţi de Cîţu, seara s-au retras la restaurantul Oscar de pe Lascăr Catargi, unde s-a pus inclusiv o lăutărească după masă, pentru digestie.

Ei bine, auzim că până la urmă distracţia nu s-a spart acolo, cum am spus noi atunci, ci, zice-se, la ranch-ul lui Paralexe de la Sculeni. Şi mai auzim că, după muzică şi deserturi, s-au dezbătut strategii politice, electorale şi doctrinare până la ziuă. Ei, aşa da: sigur dau băieţii lovitura în 2024…

PS: Una pe ascurt, la final, şi despre cum se poziţionează România în legătură cu conflictul lui Putin cu Ucraina. Bine, ţara s-a poziţionat ok, prin preşedinte. Dar la nivel de partide am văzut că, oficial, doar USR şi PNL au condamnat gestul lui Putin. Hai că pe băieţii de la AUR, care primesc bănuţul de unde-l primesc, îi înţelegem. La fel şi pe UDMR-işti, care-s sub papucul lui Viktor Orban. Dar pe Ciolacu?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii