De Business

Punem punctul pe știi

Start-up-urile din Iaşi au acces la programul Orange Fab

miercuri, 21 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Start-up-urile din Iaşi au acces la programul Orange Fab

 

Printr-un parteneriat semnat recent între hub-ul The Grape din Iaşi şi acceleratorul de start-up-uri Orange Fab, anteprenorii din judeţul nostru au şansa să intre într-un program naţional. Orange România, operator telecom, şi-a lansat programul în vara anului trecut iar acum l-a extins şi în zona de nord-est a ţării, venind în ajutorul comunităţii antreprenoriale.

„Orange Fab a fost gândit ca un program naţional încă de la început. Prin parteneriatul cu The Grape, alături de cel cu Tech Hub Bucureşti, ne dorim să contribuim la dezvoltarea unui ecosistem de inovaţie local care să ajute la creşterea cât mai multor start-up-uri”, a declarat Vlad Sorici, managerul de proiect al Orange Fab România. Parteneriatul va debuta pe 22 martie cu evenimentul „Orange Fab Kick-Off”, când antreprenorii locali sunt invitaţi să îşi prezinte ideile şi produsele. Aceştia vor afla mai multe detalii despre programul de accelerare Orange Fab şi cum acesta le poate oferi acces la reţeaua de distribuţie Orange sau la oportunităţi de finanţare pentru startup-uri, precum Orange Digital Venture.

Tot pe site-ul Orange Fab găsim şi faptul că acest program îşi propune să descopere startup-uri din România cu produse mature care ajută la îmbunătăţirea stilului de viaţă şi stabilesc trenduri. Startup-urile vor primi acces la tehnologii şi API-uri pentru dezvoltarea produsului, suport pentru testarea lui într-un mediu real şi acces la reţeaua de distribuţie Orange pentru creşterea afacerii. Procesul de selecţie şi etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu „How to Web”, o echipă cu experienţă în ecosistemul startup-urilor. Echipele înscrise în program vor beneficia de mentorat dedicat din partea specialiştilor Orange, experţi tehnici, manageri de produs sau lideri din domeniu cu experienţă în antreprenoriat. Mai multe detalii despre acest program puteţi găsi pe site-ul http://www.orangefab.ro   

 

 

Comentarii