Supremaţia roboţilor

marți, 13 februarie 2018, 02:50
3 MIN
 Supremaţia roboţilor

Editorial SF şi nu prea.

În sfârşit, o veste bună! Potrivit experţilor străini, România este prima ţară din UE în care oamenii muncii vor fi înlocuiţi cu roboţi. Studiile arată că peste 60% dintre joburile românilor pot fi deja preluate de către automate. Patronii nu pot decât să se bucure: roboţii nu beau, nu fumează, nu fac greve, sunt politicoşi şi nu votează PSD!

Explicaţia unei asemenea revoluţii este simplă. Învăţământul românesc este dacă nu cel mai slab, atunci – cu singuranţă! – printre cele mai proaste sisteme de educaţie din întreaga Uniunea Europeană. Bazat pe toceală, dascăli chisaţi şi slab pregătiţi başca discipline nefolositoare, şcoala românească naşte (în proporţie de peste 60%) armate de monstruleţi agramaţi care nu se pricep la nimic. De altminteri, o bună parte dintre absolvenţii care mai înţeleg câte ceva din lumea din jur părăsesc rapid România, ceilalţi îngroşând în mare măsură rândurile frecătorilor de mentă.  

Dispreţul cu care sunt tratate imaginaţia şi creativitatea în şcoală, dar şi absenţa modelelor din societatea românească – în care performează îndeosebi infractori precum Liviu Dragnea, Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu -, influenţează decisiv mentalul colectiv, care se virusează de la cele mai fragede vârste. Ce rost mai are să înveţi carte, dacă un prostovan intrat în politică devine miliardar peste noapte, minţind şi furând fără ca nimeni să-l tragă la răspundere? 

Programaţi să devină doar masă de vot, majoritatea românilor sunt condamnaţi – din pricina modului în care guvernanţii privesc educaţia naţională -, să execute doar munci rudimentare, plictisitoare şi prost plătite. E o chestiune de timp (şi de bani, e adevărat) până când patronii vor înlocui angajatul puturos, furăcios, beţivan şi veşnic nemulţumit cu o maşină care va lucra zi şi noapte. Excluşii vor îngroşa rândul şomerilor şi-şi vor plânge amarnic soarta cea crudă. În câmpul muncii (şi al politicii, să sperăm!), vor rămâne doar românii inovativi.

Există totuşi un pericol major în siajul acestei revoluţii. Ca, aidoma anului 1989, pesediştii să deturneze năzuinţa neamului deştept spre o viaţă mai bună în pomana neamului prost. Dacă (aşa cum merită nişte fiinţe cu simţ de răspundere) roboţii nu vor primi drept de vot, atunci, în viitor, la urne vor predomina iar imbecilii care-şi vor impune mandate la rând favoriţii, adică monştrii din "Deleorman”.

Probabil, tocmai pentru a fi sigură că neamul deştept nu are nicio şansă, conducerea PSD l-a numit pe genialul Valentin Popa în fruntea Educaţiei. Puţini au remarcat faptul că Popa este specialist în sisteme de intrări-ieşiri – capitol esenţial în orice manual de cibernetică. (Acum înţelegem şi de ce pentru pesedist limba română este o cutie neagră!)

Devine tot mai transparent planul PSD. Până când (oriunde în lume) conştiinţa umană nu va putea fi transferată fără riscuri în interiorul unui craniu de metal, clanul teleormănenilor va bloca orice investiţie în ridicarea calităţii învăţământului românesc. Şi nici nu va permite roboţilor să voteze!

Dimpotrivă, când robotul pesedist – mincinos, furăcios şi puturos – va fi gata de producţie, PSD va da startul revoluţiei electorale. Aleluia!

Comentarii