Tăriceanu, candidatul PSD pentru prezidenţiale? „Dragnea nu e prezidenţiabil”

joi, 04 ianuarie 2018, 22:28
2 MIN
 Tăriceanu, candidatul PSD pentru prezidenţiale? „Dragnea nu e prezidenţiabil”

Alina Mungiu-Pippidi a comentat căutările PSD-ului pentru un candidat în alegerile prezidenţiale din 2019.

"PSD este într-o situaţie extrem de grea, ca să îl infrânga cineva pe Iohannis care e într-o poziţie foarte puternică cum au fost la noi toţi preşedintii în funcție. Contează mai mult ce eviți să faci, Iohannis nu a făcut nicio greșeală majoră. Alegerea lui având în vedere situția juridică și imaginea lui Dragnea atât în țară, dar mai ales în strainătate unde nu a avut niciodată credibilitate. Nici măcar cei din tabara lui nu îl sprijină, Dragnea nu este un prezidențiabil de succes. Cea mai bună soluție pentru ei e să ia pe cineva din zona de centru, trebuie să prinzi și ca lider al ALDE nu doar lider PSD", a afirmat Mungiu Pippidi.

Ca nume posibile pentru o susținere curajoasă pentru președinție, Alina Mungiu-Pippidi a propus nume precum Mircea Geană sau Călin Popescu Tăriceanu, precizând însă că nu crede că PSDva avea acest curaj, ei alegând persoane controlabile.

"Geoană este o soluție. Tăriceanu este o altă soluție. Nu sunt sigur ca ei au curaj. Ce caută ei este cineva complet controlabil. Cineva care să îl pui pe serviciile cele mai puternice, dar în același timp să îl controlezi tu", a afirmat Mungiu-Pippidi.

b1.ro

Comentarii